24. září 2015

Příprava cestovního deníku

Krásný čtvrtek!

V době, kdy budete číst tento článek už budeme mít za sebou skoro celou naší dovolenou na Krétě, ale chci vám ukázat, jak jsem si s sebou připravila náš deník z dovolené. 



Dlouho jsem přemýšlela, jak deník pojmout - dokonce jsem si udělala svůj vlastní o velikosti 20x25 cm, ale přišel mi takový neůplný. A jelikož je toto po dlouhých létech naše první dovolená u moře (a náš Marťa bude mít svou premiéru u moře), sáhla jsem nakonec po Smash deníku, který jsem si nedávno pořídila "jen tak, když by se hodil". A teď se hodil! Je to sice deník s dětskou tématikou (je to ten tyrkysový k narození miminka), ale vůbec není problém nehodící se stránky přelepit (což jsem také udělala a to vám ukážu).




Deník bude převážně v barvách kolekce "Summer Vibes" od Simple Stories. Přesto jsem na úvodních pár stránek použila sadu Travel od Becky Higgins. Potřebovala jsem totiž zdokumentovat naše balení a také připravit stránku s naším odletem a v sadě od SS se jaksi žádné "zavazadlo" či "letadlo" nevyskytuje. 

Abych to pojala do velkého detailu, začala jsem stránkou, kterou věnuji výběru naší dovolené. Zkrátka takové shrnutí toho, co jsme zvažovali a jak to nakonec vyhrála Kréta. Do deníku jsem si již  před cestou vytiskla fotky našeho hotelu. 


Další dvoustrana je věnovaná balení ... Měla jsem cestovní horečku už 14 před odletem, tak jsem preventivně začala balit už v neděli ... odlétali jsme ve čtvrtek :-) Také jsem si tam dala nějaké seznamy, na které jsem si průběžně připisovala, co potřebuji zařídit nebo přibalit. Stránka už je opět doplněná o fotku, jak balíme, vytištěnou na Selphy.


Tato kartička "TO DO" je odklápěcí a je tam ještě místo pro další text ... to abych mohla zaznamenat, co se nám na dovče hodilo, co bylo naopak zbytečné a co jsme zapomněli :-)


Tady je dvoustrana věnovaná našemu odletu. Plánuji tam ještě dát fotku z letiště ... Prostě dokumentace na každém kroku.


Deník jsem si pak rozvrhla podle jednotlivých dnů a na každý den jsem vyčlenila 4-5 stránek. Místa na fotky přece není nikdy dost. A na každý den jsem si udělala jinak barevnou titulku, na kterou jsem vyšila číslo daného dne. Protože pokud nebudu události a zážitky zaznamenávat pravidelně každý den, zřejmě už to nikdy dohromady nedám. Jako předlohu jsem použila úžasnou šablonu na šití od Amy Tangerine. Každou cedulku jsem pak ošmudlala černým křídovým inkoustem.


A takhle jednotlivé titulní stránky vypadají. Razítkama jsem ještě narazítkovala název dne a datum. Pod nimi je razítko s počasím a přibude ještě kartička "PROGRAM DNE" - ale ty budu vytvářet za pochodu.


Jak už jsem v úvodu zmínila ... toto Smash album bylo původně designováno jako album pro miminko, tak jsem některé strany a motivy musela přelepit a zakamuflovat. Tady jsou příklady některých stránek.


Na některé stránky jsem si přilepila takovéhle kapsy na různé drobnosti - vstupenky, účty, letáčky ... Uvidíme, jak je využiju.









Když se mi podaří na deníku úspěšně pracovat, tak vám sem ještě vložím fotky nějakých hotových stránek. 

Užívejte si babí léto!


3 komentáře:

  1. Tak ten je parádní Moni. Už se těším jak ho naplníš. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásný deníček ,těším se na fotky popsaného. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný deník. Úžasné zdobení i celkové provedení.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀