25. září 2015

Nelinka slaví 2 roky!

Krásné páteční ráno přeji :-). Dnes jsem si pro Vás připravila zase jednu ukázku ze současného alba. Momentálně je to má nejnovější dvoustrana - dál jsem se prostě zatím nedostala. 31.týden - tento týden jsme oslavili Nelinky druhé narozeniny. Už je to sice víc jak čtvrt roku po skutečných narozeninách, ale Nelince to nevadilo, naopak mohla rovnou využít dary a vyrazit ven.


V týdnu jsme dělali věci zcela běžné, takže jsem se o nich ani nezmiňovala. Fotek z hřišť máme spoustu, takže byl prostor pro víkendové akce. Tedy oslavu narozenin a celodenní výlet vláčkem. Vznikly dvě stránky, na které jsem nevyužila žádné konkrétní kartičky. Pouze jsem sáhla mezi scrapbookové papíry (konkrétně klasické třicítkové bílé čtvrtky) a pomocí řezačky jsem si vytvořila obyčejné bílé kartičky. 


Na kartičky jsem pak rozstříhala některé narozeninové koláže a krom vlastního textu jsem použila i má oblíbená razítka. Protože místy zasahují i do fotek, bylo potřeba použít jiný razítkovací inkoust .


Na některých kartičkách můžete vidět ozdoby, které jsem vyrobila pomocí epoxidových čoček, speciální trasferové folie a mého miláčka jménem Minc. Na přesný postup se můžete podívat do předposledního dílu seriálu PL krok za krokem.


Ozdoba vytvořená pomocí Minc-u


Druhá stránka je v plastových kapsách, které začínám mít ráda víc a víc. Fotky v nich jsou totiž veliké a pokud máte nějakou obzvlášť povedenou, tak v této kapse Vám krásně vynikne. 


Dala jsem do nich tedy své oblíbené fotky holek, které jsem dozdobila jen pomocí nápisu - papírového výseku.


A pokud rádi výletujete, třebaže jste vlastníci ratolestí, mám pro Vás tip na hezký výlet. Vlakem z Masarykova nádraží se dostanete za necelou hodinu do vesničky Ostrá, kde je moc povedené historické městečko - Botanicus. Nejen ke shlédnutí, ale i k vyzkoušení tu najdete spoustu řemesel, uvidíte pěstovat všemožnou zeleninu, bylinky, navštívíte pár domácích zvířátek v místní ohradě a ještě se zde výborně najíte v místní krčmě. Za nás moc povedené a příští rok určitě zkusíme zase!
A když pojedete s dětmi vláčkem a ne autem, budete mít zážitek o to lepší, navíc přes léto děti dostávají krásné dětské jízdenky :-). Tak využijte babí léto a šup ven.


Mějte se krásně a za týden zase ahooooj :-)
Míša

11 komentářů:

  1. bílá je prostě bílá, nějak se stává mojí neojblíbenější "barvou" :) v Ostré jsme také jednou byli, pro malé děti to ještě opravdu není, ale palačinky Ami chutnaly:)) krásné místo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani je to tak, zkusím bílou častěji, ale teda pastelové kartičky jsou prostě taky top...stačí vhodně mixovat :-)

      Vymazat
  2. K bílé se připojuji...a velké čtvercové kapsy jsou pěkné. Botanicus máme v oblibě od jeho vzniku, jezdili jsme tam ještě když nebyla zahrada s vesničkou. Po otevření nové části jsme si to užívali ještě víc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olinko děkuji, až mě překvapuje kolik lidí Botanicus zná, super!

      Vymazat
  3. Krásné Míšo, bílá barva je super.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Marti :-) Bílá je bílá, zkusím ji častěji ....

      Vymazat
  4. Míšo, super!!! Bílá prostě vede. Jo, jo Botanicus, také patří mezi má oblíbená místa. Krčmu jsme také vyzkoušeli a velká spokojenost, ale palačinky zklamaly a to ani nepomýšlím na frontu, kterou jsme vystáli.

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera!! S bílým podkladem se pracuje stejně nejlépe ... ale co bych pak dělala s těmi všemi kartičkami?? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně to někdo napsal :-D...no ja barvy miluju, takže pro mě je ta bíla porad jen návštěva v albu :-). Dětem barvy sluší

      Vymazat
  6. Moc pěkné a na té bílé je to takové..čisťounké! Krásné stránečky!

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀