15. července 2015

Junque Gypsy mánia

Máte takisto problém s prechovávaním krajok, stužiek, šnúrok a špagátikov? Zostali mi papiere z kolekcie Junque Gypsy a vedela som, že ich určite využijem na moje dávno plánované špuľky. Papiere sú šmrncnuté vintage atmosférou, stačilo by narezať ich na obdĺžniky, alebo zarámovať, aj tak by dobre vyzerali.



Rozhodla som sa papiere použiť na špuľky. Moja zbierka krajok nie je veľká (ale kedysi bola), tvoria ju prevažne vintage krajky po mojej babičke a mamine. Zaslúžia si teda nejaký ten dizajn.



Z tvrdého papiera som si vyrobila 2 makety špuliek - menšiu a väčšiu. Tie som obkresľovala na papiere, kým sa celá plocha papierov nezaplnila a potom trpezlivo vystrihovala. Odmalička som skladala detailné projekty z ABC-čka, na ktoré bolo treba svätú trpezlivosť a to je vlastnosť, ktorou sa môžem pýšiť. Dokážem stráviť hodiny mravčou prácou, zdĺhavou a presnou.
Na túto prácu sa výborne hodia aj zvyšky papierov, ktoré vám zostanú z iných projektov. Počet špuliek bol párny (sudý), pretože kvôli väčšej pevnosti som ich zlepovala dokopy. Jednoduchá, no časovo náročná príprava.
Okraje sú tupované hnedou kriedovou farbou.
Nemôžem si pomôcť, do tejto prekrásnej kolekcie som sa zamilovala.


Krajkám som urobila miesto v drevenej krabičke, kde spolu s ozajstnými špuľkami tvoria pekný celok. Takže takto odteraz prechovávam svoje poklady.


Je mi trochu ľúto, že po omotaní krajkami nie je vidieť celý dizajn papiera, ale nakoniec, krajka je ženského rodu a žena je vždy zahalená rúškom tajomstva :)


A čo vy? Vyrobíte si niečo podobné? Podeľte sa s nami o tom na svojich stránkach.


Lúčim sa s vami, stretneme sa na budúcu stredu so skvelými pigmentami od Marion Smith.
A nezabudnite na našu skvelú letnú challenge!





6 komentářů:

  1. Vypadá to nádherně....já mám všechny krajky a stužky naházené ve skleněných zásobnících z Ikey a pak se mi v tom špatně hledá.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné!!! Skvělý nápad a výborný tip na uskladnění... hned to láká k použití a když ne tak alespoň k ,,prohrabání" ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  3. krása...já je mám uložené stejně jako ty, jen jsem použila notové papíry

    OdpovědětVymazat
  4. Janko, díky moc za tip!!! Už dlouho přemýšlím nad tím, jak uložím krajky a takové ty širší stuhy. Ty tenké stužky mám na těchto plastových organizérech a docela mi to vyhovuje: http://www.scrap-art.cz/zbozi/organizer-na-stuhy-ribbon-tag-standard-10-ks-P6452/.
    Ale ty širší a krajky se mi do toho dávat nechce ... toto je skvělá varianta :-) A papíry jsou boží!!

    OdpovědětVymazat
  5. Moc elegantní reseni. Děkuji za inspiraci ☺

    OdpovědětVymazat
  6. Moc elegantní reseni. Děkuji za inspiraci ☺

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀