21. července 2015

Hickory Smoke, aneb i šedivá je barva

Krásný den!

Dnes bych vám chtěla představit červnovou barvičku od Tima Holtze a tou je odstín Hickory Smoke.

Ale ještě předtím tu mám vyhlášení mini kytičkové soutěže, které jste se mohly účastnit od minulého čtvrtka. A jelikož se soutěže zúčastnily pouze dvě skvělé dámy (které článek zřejmě opravdu celý přečetly :-)) a obě správně spočítaly kytičky na Exploding Boxu (bylo jich opravdu 15), tak jsem se rozhodla, že vyhrávají obě dvě a to každá po 10 kytičkách. Takže výhru získávají:
 

Alenka Králová
Lenka Břicháčková

 
Moc gratuluji, holky, a pošlete mi, prosím, do SZ na Facebooku svou adresu, ať vám můžu kytičky poslat :-)

A teď již k naší barvičce Hickory Smoke.

 
Jelikož jsem si nechtěla nechat ujít žádnou letošní barvu, přibyly mi do mé sbírky v poslední době další 4 odstíny. Kromě barvy Hickory Smoke ještě Twisted Citron, Cracked Pistachio a Mermaid Lagoon. Všechny jsou to nádherné barvy a já už se nemůžu dočkat, až Tim odhalí tu srpnovou :-)
 

A tak se mi ta moje ručně vyráběná Distress polička začíná zaplňovat a já již začínám přemýšlet o nějaké alternativě, protože říjnová barva se mi tam již nevejde :-)


Nejprve vám ukážu, jak vypadají jednotlivé typy Distress produktů této barvičky a tentokrát jsem si řekla, že nejlepší bude je použít na nějaký "tvar". Distress polštářek jsem nanesla pomocí malého pěnového aplikátoru, abyste viděly, jak hezky se tato šedivá barvička rozmývá.


Všimněte si, že Distress Paint má trošku jiný odstín šedivé, než třeba Distress Stain nebo Spray. To je dáno hustotou a složením akrylové barvy. U Distress Spray jsem schválně udělala několik vrstev a prosušila horkovzdušnou pistolí, aby bylo vidět, že může být barvička i tmavší.

Tady již máte srovnání jednotlivých podobných odstínů. Porovnávala jsem odstíny Weathered Wood, Frayed Burlap, Hickory Smoke a Black Soot.


Barva Frayed Burlap sice vypadá na fotce trochu do hněda, ale pořád je tam šedivý podtón. Také je zde hezky vidět, že když barvu Hickory Smoke nanesete intenzivněji, tak je hezky sytá a skoro dožene černou Black Soot.

Připravila jsem si pro vás dva projekty, kde jsem použila právě tuto novou šedivou barvičku. Možná se vám může zdát příliš smutná, ale věřte mi, že i tato barva si ve vaší pracovně své místo najde.

Prvním projektem je červencová visačka od Tima Holtze ... Ano, konečně jsem se letos dostala k tomu, abych si udělala Timovu visačku. A přestože je originální červencová visačka věnována 4. červenci a oslavě Dne nezávislosti, její pojetí a nápad se mi líbily (a navíc zase po dlouhé době jsem si říkala, že mám všechny potřebné pomůcky, které Tim na visačku použil), ale samozřejmě jsem si jí upravila k obrazu svému. Tak vznikla tato "kávová" visačka.


Použila jsem Timova razítka z jeho kolekce Mini Blueprints - v e-shopu můžete vybírat z mnoha krásných motivů.

Barvičkou Hickory Smoke jsem vybarvila pozadí na obou obrázcích a kouř z hrníčku. A jelikož jsem neměla nový Distress Glaze (který ale, jak jsem zjistila, nezbytně potřebuji :-)), tak jsem si pomohla matným médiem. Ovšem nutno podotknout, že i po zaschnutí pak médium při kontaktu s vodou malinkou pouští a tak se mohou barvičky trochu rozmazat.


Dalším projektem, kde jsem tuto novou barvu využila je moje "londýnská" stránka. Během svého služebního pobytu v Londýně jsem stihla vyfotit jen velmi málo fotek, a tak jsem si zbytek vystřihla z černobílého pohledu, který jsem zakoupila v suvenýrech, a mé fotky jsem doplnila o další londýnské pamětihodnosti. Na ozdobení stránky jsem pak použila pěnové samolepky, které jsem koupila na letišti v suvernýrech.


Barvou Hickory Smoke jsem v tomto případě "ošmudlala" okraje celé stránky, aby byla stránka trochu definovaná a ohraničená. Jinak stránka již nic jiného nepotřebuje - ten podkladový papír s oblaky je skvělý.


A kam se o prázdninách chystáte vy?

Děkuji za přízeň a přeji krásný den.


7 komentářů:

  1. Teda Mončo, parádní sbírka Distress. Jinak moc pěkné ukázky, nádherná stránka z Londýna. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, krása! Veľmi pekný príspevok s predstavením nového odtieňa. Pri pohľade na tvoju zbierku padov od TH som zatúžila po rovnakej :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ke sbírce není co dodat jedině (y). Moc se mi líbí, že šedou vidíš jako barvu, ne všichni ji tak vidí, přitom má opravdu velký potenciál, patří mezi mé oblíbené. Moc pěkné ukázky a nádherná stránka. ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Ach, to je parada. Ja uz si konecne musim taky poridit par tech inkoustu. ♡♡♡

    OdpovědětVymazat
  5. Ach, to je parada. Ja uz si konecne musim taky poridit par tech inkoustu. ♡♡♡

    OdpovědětVymazat
  6. Moni, napsat tak perfektní článek právě o šedém distressu ... klobouk dolů :o) A Tvoje Londýnská stránka nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
  7. uz jsem to rikala minule, ty londynske samolepky jsou dokonale!!! krasna strana!

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀