24. července 2015

12.díl PL Krok za krokem: Týmové provázko-hraní

12.díl uzavírá další trojici dílů a dnes to bude na téma: Provázky. Určitě to znáte. Snad každý začátečník si musí říkat, k čemu ty provázky jsou a co s nimi asi tak budu dělat? Alespoň já to tak měla. Neskutečně se mi líbila škála barev, která je dostupná a tou jsem se také nechala zlákat a pár provázků si pořídila. Pak jsem ale netušila co s nimi a začala si trošku vymýšlet. A vy dnes máte jedinečnou možnost nahlédnout pod ruku nám všem :-). Ano, dnes jsem si pro Vás připravila týmový článek a ráda bych Vám ukázala, co s provázky, nitěmi či lanky děláme my všechny :-).



V době koupě mých prvních provázku jsem ještě netušila, co Pinterest je a nikdy by mě nenapadlo, že inspirace a návody se dají hledat na webech. Vzala jsem si tedy provázek a zkusila jej vložit do kapes v PL albu.

A pro ty z Vás, které rády materiál syslíte, anebo jen máte provázky a stužky rády, pro ty má Monča typ na uskladnění ze své pracovny:

U Monči v pracovně...


Mezi mé první kartičky patří úvodní kartička k týdnu, kde jsem pomocí provázku vytvořila číslici 9. Upletla jsem z provázku klasický copánek, aby byl výraznější a pomocí glossy accent lepidla jsem ho pak přilepila ke kartičce.


Provázkem můžete orámovat či omotat pouze fotografii jako to udělala Monča. Fotku to krásně ozdobí a výsledek na kartičce vypadá dokonale.




Provázek ale nemusí být vždy "organizovaný" :-). Vypadá skvěle i nearanžovaný, jednoduše "pohozený" (pozn. toto nearanžování mi kolikrát zabere daleko víc času než naaranžování :-D ).
Schválně mrkněte na stránku Janky, která pomocí provázků naprosto úžasně dotvořila jeden ze svých projektů!

Janky provázky-hraní
A že z provázku toho nejde víc než jen omotávání, rámování a "pohazování" po papíře? Omyl! Olinka si s provázky umí vyhrát i jinak. Vytvořte si i vy svou provázkovou ozdůbku. A když použijete jednobarevný provázek, můžete si na něj třeba i kreslit či dokonce lepit kamínky, kytičky a enamelky ;-).

Nádhera v podání Olinky...

Navlíkaná. Od dětství zná snad každá z nás navlékání korálků. No která z nás nechtěla být parádnicí? Dnes už parádíme víc spíš papír než sebe, ale co už :-D. Určitě najdete i vy ve svých zásobách pár ozdůbek, které si můžete na provázek navléknout a ozdobit tak kartičku do PL, přáníčko pro Vaše nejbližší anebo visačku na dárky... A jedna "navlíkaná" je tu pro Vás od Olinky:

Navlíkejte, je to krása...

Proč použít jen provázky, když má každá, z Vás švadlenek, plný šuplík nití? Použijte je! Monča to dělá poměrně často, ráda a naprosto skvěle! Zmuchlejte trochu té nitě, opět správně NE-aranžujte a rozhodně tím své projekty zpestříte a oživíte ;-).

Monči parádní "bordel" z nití a provázku :-)

A co takhle složit si z provázku nějaký ten text? Pravda, to už bude pro trpělivější z nás, jako je třeba Kamča. Provázek se kroutí, nervy tečou...ach ano, alespoň u mě to tak bývá :-D

Kamči "nadpisovaná"

Provázky se dají použít též k vytvoření ozdůbek. Jednu z nich jsme si ukázali už v dílu o washi páskách, pamatujete? Na něčem ty praporky viset musí...
Jak na takový praporek?
Monči praporek v akci

Mašličkovaná! Važte, motejte, mašličkujte. Mašličky vypadají luxusně, což dokládá i Olinky mašlička na knoflíku.
Olinky "knoflíková mašlička"

Pokud Vám nejde mašlička uvázat vprostřed provázku, jednoduše si ji můžete uvázat stranou a pak jen nalepit na provázek běžící na podkladě. Takto jsem udělala svou mašličku já. Nejprve jsem přes stránku nalepila provázek a až na něj jsem umístila mašličku dodatečně.

Mašlička lepená dodatečně...

Už tu padla zmínka o nitích ...tak přiznejte se, která z Vás je švadlenka a ráda si doma zasedne krom stolu s papírem i za šicí stroj? ANO! Proč nezkusit něco málo do papíru vyšít? Já si takto vytvořila svou první stránku, kterou jste též mohli vidět v jednom z "mých pátků" ...netřeba se ale držet rovných čar. Šijte kruhy, trojúhelníky, cik cak vzory anebo třeba entlujte! Vše bude vypadat skvěle.


Růžové kusy papíru jsou přišité k podkladovému papíru

A když už jsme u toho šití, nitě, provázky, ale i bavlnky jsou vhodné i k vyšívání do papíru. Existují i šablony, pomocí kterých si propícháte díry do papíru a pak už stačí "jen" vzít jehlu s nití... Tady jen malé upozornění. Širší bavlnka vypadá na papíru lépe, je výraznější, ale výraznější je pak i tloušťka stránky. Nezapomeňte, že co vyšijete na povrch, je vyšité i z druhé strany, takže stránka tím značně přibude na objemu ;-) Opět můžete "obšívat" kartičky, fotky, rohy fotek ...cokoli chcete zvýraznit. Anebo si prostě vytvořte obrázek. A že nemáte šablony? nevadí. Vemte k ruce čtverečkovaný papír a šablonu si vytvořte sami ;-)

Mé obšívání a vyšívání...

Kdo by to byl řekl, že toho s provázkem půjde tolik vytvořit? Doufám, že i vy, kteří s PL začínáte a metody zdobení si osvojujete svým tempem, tak nějaký ten provázek k ruce vemete a nezapomenete se nám pochlubit :-).
Děkuji za spolupráci všem mým členkám skvělého Design teamu a přeji krásný zbytek dne a co nejkrásnější víkend.



8 komentářů:

  1. Tak Kamča ma dostala! Obdovujem jej trpezlivost, je to genialne...

    OdpovědětVymazat
  2. Obdivuje celý DT, tady to fakt "jede" a to mám ráda, Každé ráno se těším :-) a vždycky najdu co nového si přečíst, nápad, inspiraci. Díky, děvčata :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkujeme za tak krásný komentář! Mám obrovskou radost, že stále dokážeme inspirovat i tak zkušené scrap - dámy. Velký dík i Vám :-)

      Vymazat
  3. Perfektní podrobný návod, super, Míšo! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé a co vše se dá z ,,jednoho" provázku udělat je úžasné. Super návod a ukázky! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  5. Moc pěkné, spousta pěkných nápadů.

    OdpovědětVymazat
  6. Krásný souhrn!! Toto je skvělý způsob, jak představit určitý materiál.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀