10. února 2015

Monika

Tak tu máme úterý a dnes Vám představíme v pořadí druhou designérku, Moniku. Monča se bude specializovat hlavně na Project Life, i když dobře jí jdou i Mixed Media, takže určitě i takovou stránku od ní zde uvidíte.



Monča nám o sobě napsala:

Jmenuji se Monika, je mi 35 let a jsem z Prahy. V Praze také bydlíme a máme čtyřletého syna Martínka. I když jsem vystudovala ekonomii a bankovnictví a také v této oblasti pracuji, vždy mě to táhlo k různým výtvarným činnostem.
To mi zůstalo do nynějška, a tak jsem v průběhu posledních let vystřídala hned několik výtvarných disciplín, které mě vždy chvilku bavily, ale po čase už to zase taková zábava nebyla. Jediné, co mi trochu vydrželo, je vyšívání! A když se nám v dubnu 2011 narodil syn a já hledala způsob, jak uchovávat jeho fotografie, objevila jsem scrapbooking....
Dodnes si živě pamatuji na to, jak jsem trávila celé dny (a noci) na YouTube a sledovala jsem videa s různými technikami a byla jsem z toho úplně vytřeštěná :-). Netrvalo dlouho a začala jsem si pořizovat první drobnosti na scrap a tvořit své úplně první stránky do alb (teď když se na ně podívám, tak bych je nejraději zahodila :-)). 
Časem se moje sbírka scrap materiálu úctyhodně rozrostla, mám svou pracovnu a našla jsem si i svůj styl, který mě baví. 

Nejvíce tvořím Project Life, protože, dle mého názoru, je to smysluplný způsob jak uchovat vzpomínky pomocí fotografií. A přiznejme si - kdo si dnes prohlíží ty stovky fotek v počítači. Navíc v rámci "PLka" mohu kombinovat různé techniky - dovoleno je všechno, co se vejde do kapes. Další mou oblíbenou "disciplínou" je Mixed Media. Tu jsem objevila teprve nedávno, ale naprosto mne pohltila - hraní s barvičkami, texturami, ozdobami...To vše a mnohem, mnohem více je Mixed Media. Také pravidelně tvořím klasické scrap stránky, který prokládám své PL album a příležitostně také přáníčka. 

Co se týče inspirace, tak tu nejvíce hledám (a úspěšně nacházím) na internetu - Pinterest, YouTube, ostatní šikovné scrapařky. Většinou si pak ale pro tvoření zvolím jen nějaký druh materiálu, nebo téma, které mě na internetu zaujmou a vše ostatní už pak volím dle svého. No a úžasnou inspirací je náš Marťa :-). 
Nejraději mám moderní, čistý styl, ale jsem puntičkářka, takže ráda a hodně zdobím a proto mi každý projekt zabere docela dost času (jsou i dny, kdy celý večer sedím nad jednou kartičkou :-)). Ale jinak bych s mým výtvorem prostě nebyla spokojená. V poslední době se mi také líbí styl "Clean and Simple", který teď docela frčí (a tak trochu se vylučuje s mou zdobící obsesí) a můžete se s ním setkat jk na přáníčkách, tak i na stránkách. 

Na mých projektech se asi nejvíce setkáte s tyrkysovou, modrou, zelenou, růžovou, nebo hnědou barvou, ale postupně zkouším různé barevné kombinace, abych tu svou paletu trochu rozšířila. A bez čeho si neumím své tvoření představit? Pokud bych měla vybrat jen jeden jediný element, tak by to asi byly dřevěné, nebo kartonové výseky. Používám je téměř všude a mám slušnou zásobičku :-). Dále je to lepidlo Glossy Accents, nůžky od Tima Holtze a pěnové 3D čtverečky.










Moc se těšíme na Monči stránky a doufáme, že vy také!

9 komentářů:

  1. Nádherné ukázky a skvěle propracované. Moniko, gratuluji a moc se těším!

    OdpovědětVymazat
  2. Gratulujem, Monika! Ukážkové PL stránky!

    OdpovědětVymazat
  3. Teším sa... Určite sa naučím a dozviem viac o Project Life zatiaľ je to pre mňa neznáma :)

    OdpovědětVymazat
  4. Len súhlasím s komentármi nadomnou!! Krása :)

    OdpovědětVymazat
  5. Monika má podle mého opravdu vždycky všechno naprosto dokonale vyladěné, bude radost jí sledovat!

    OdpovědětVymazat
  6. Gratulujem, Monika!! Tvorba je krásna, veď to tvrdím stále ;)

    OdpovědětVymazat
  7. Moni, gratuluji! To je báječná zpráva, že se s Tvým krásným a precizním PL můžu potkat i na tomto blogu!

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluji a též se těším na stránečky.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀