9. února 2015

Helge

První naší designérkou, kterou Vám dnes představíme je Helge.




Olinku jistě mnoho z Vás zná, ať už osobně, nebo znáte její tvorbu, ale přesto si doufám rádi přečtete
co nám o sobě napsala:


Co nám děti vylétly z hnízda, žijeme s manželem a kočkami na chaloupce na okraji Českého ráje. Jsem profesí výtvarný pedagog a samozřejmě výtvarné aktivity mne pohlcují i ve volném čase.

S úsměvem si vzpomínám na první setkání se scrapbookingem na počátku roku 2009: na Fleru byly vystaveny výseky písmen a květin, a já si říkala, co to je? "TO" je něco kreativního? Jenže záhy přibyly papíry (a ty já miluju) a razítka...a já byla zaláskovaná. Pídila jsem se na internetu po informacích, objevovala jsem obchody, blogy, našla plno virtuálních a později i reálných kamarádek, se kterými nás spojuje společná vášeň. 

Začala jsem tvořit stránky, přáníčka, zápisníky a bloky, drobné dekorace, ....není mi cizí přeskakovat do různých stylů, nejvíc mě oslovují mixed media, kde mohu dostatečně zúročit malířské zkušenosti. 
Dlouho se věnuji fotografii, grafice, drátování, tvorbě bižuterie a najednou všechny tyto dovednosti mohu uplatnit na jednom projektu. 

Ráda zkouším všechno nové, jakmile si osvojím techniku a mohla bych tvořit "po slepu", hledám nové cestičky. Došlo to tak daleko, že někdy si vymyslím projekt v hlavně a na realizaci už nedojde, protože mně to prostě nebaví opakovat. Rutina rozhodně nehrozí. 
Z materiálů mne nejvíce oslovují ty univerzální, lehce šmrnclé artem, se kterými se dá libovolně nakládat a přetvářet je. Např. vše od 7 DOTS STUDIA ...ráda nakukuji na blog STUDIA CALICO, inspirativní je pro mne i STUDIO TEKTUREK, grafika od SODAlicious, francouzský CARNETS DE SCRAP, ...asi bych mohla chrlit jména na celou stránku :-). 
Já svůj styl nemám, ani ho nehledám, naplňuje mne tvořící proces, výsledek pro mne není důležitý. Je pro mne důležité být stále na cestě, stále se nechat okouzlovat, poznávat nové, učit se...a učit jiné... Průběžně lektoruji kurzy drátování, korálkování a scrapbookingu, jsem také členkou několika design týmů. 










Doufám, že stejně jako my, se i Vy těšíte na další projekty, které Helge vytvoří.




                                                                                                                                                               

8 komentářů:

  1. Strašne sa teším :) Obdivujem dávno Olinkin rukopis!

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné ukázky! Olinko, gratuluji a moc se těším. ♥ :)

    OdpovědětVymazat
  3. I já děkuji, těším se na spolupráci :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak na Helge se moooc těším!

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, oběma gratuluji ke spolupráci a těším se na jedinečné výtvory O linky :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Krásna tvorba! Olinkinu prácu tiež obdivujem všade, kde sa dá :)

    OdpovědětVymazat
  7. Olinko, moc gratuluji a moc se těším na krásné výtvory.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀