12. února 2016

Nebudu přeci kovářovou kobylou...

Jak to bylo s tou kobylou? Tou co chodí vždy bosa. Vyhlásila jsem liftovací challange, vybrala jsem stránku, která se mi tuze líbí a to by bylo, aby nebylo. Přeci se o ní nepřipravím. Takže jsem si vzala jednu z fotek, která byla restem v loňském albu a stránku jsem liftula s Vámi. Jak to dopadlo se můžete podívat sami. Neumím přejímat stránky celé, prostě se stránkou vždy spíš jen inspiruji než abych ji liftovala doslova. Ale i to se počítá :-). Dnes se omluvím předem, neměla jsem k dispozici foťák, takže dnes tu máte dokumentaci jen mobilovou, ale alespoň něco. Opět jsem vděčná, že můj telefon fotí a že to trochu k něčemu je. 


Taky to máte tak, že představa a výsledek se rozchází a nejen v maličkostech? Já snad vždy. Proto u mě není zrovna běžné, že bych si vybrala z šuplíku pár věcí, které budu chtít použít a mohla si s nimi sednout a prostě stránku nalepit. To já neustále běhám k šuplíku, měním, tahám, střídám. No a tak to dopadlo i dnes. Nejprve jsem si vybrala fotku a k ní papíry, které se mi líbila a chtěla jsem je použít. Ve výsledku jsem byla úspěšná ze dvou třetin. 


Papíry jsem otočila a na zadní stranu jsem nakreslila hvězdy. Aby byly cca stejné, vystřihla jsem první a podle té udělala zbylé. Vystříhala jsem tedy hvězdy růžové, chevronové a také pár hvězd z jemného papíru podobného pauzáku.


Fotka. V téhle fázi jsem už věděla, že barevný chevronový papír nebude to pravé. Když jsem totiž vyskládala hvězdy na bílou čtvrtku, úplně se ztrácela fotka. Samotné hvězdy byly tak výrazné, že to sice nevypadalo špatně, ale to hlavní proč stránky dělám, fotka, úplně zaniklo. Takže změna. Mílovými kroky k šuplíku a najít alternativu. Na následující fotce už vidíte co jsem zvolila. Černé barvy moc nevyužívám, ale tady jsem cítila, že je prostě na svém místě. Díky černé se krásně vyzvedla fotka a kombinace se světle růžovou je parádní. Mimochodem s černou Vám bude ladit každá barva. Je dokonale univerzální jako bílá, takže vesele do ní. Já jsem tedy konzerva a zatím si troufám jen na bílé stránky s kouskem černé, ale i to je v albu prostě změna.
Fotku jsem ovázala provázkem a do barvy vložila hřebíček.


A jde se na lift. 


  • Tak kruh by tam měla mít snad každá z nás :-D. To už by snad jinak lift ani nebyl. 
  • Nejprve jsem si kružítkem udělala kružnici, abych nemusela na stránku neustále vejrat z dálky. Je tak pohodlnější, netřeba se tolik soustředit co kam dáváte a nevznikne Vám ve výsledku velikonoční vejce. 
  • První vrstvu jsem položila z acetátové folie, které jsem dostala od Scrapart.cz a skvěle se hodila. Na fotce to není moc znát, ale krásně lesklá, se vzorem chevronu.
  • V druhé fázi jsem růžové hvězdy podlepila černými, aby na stránce nebylo vše úplně fádní, ale zároveň to nebyla žádná divočina
  • Hotovo, hvězdy jsem přilepila a poslední krok...jde se šít. Tady jsem si na sebe upletla bič jak hrom. Vzala jsem si totiž provázek (stejný, kterým jsem omotala fotku), který je jednak silný a druhak proplétaný stříbrnou nití. Celý kruh měl navíc místa , kde se nešilo úplně dobře. Buď jsem čila skrz pauzák, na který se muselo opatrně, protože se trhá nebo jsem šila skrz tři vrstvy (bílý, růžová a černý papír)...místy vlastně vrstvy čtyři (plus acetátová folie) a to už jsem začala chvilkami nadávat :-D



A tady už je výsledek



Na téhle fotce je hezky vidět struktura provázku, i ten obtěžující stříbrný "vlas" uprostřed, který se mi při šití tak často zamotával :-D Neřád!


 Místa, kde jsem šila i přes 4 vrstvy. Musela jsem na proděravění vzít špikovací jehlu, ale na výsledku to znát není..naštěstí :-)

 

 A můj lift už putuje do alba 2015. Další restík příjemně za mnou.


kdy poznáte, že je čas skončit a jít zase vařit, uklízet a hrát si? Přesně v tuhle chvíli. 


Takže ahoj za týden :-)


5 komentářů:

  1. Nádhera!! Moc povedené, jako vždy :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Úžasná stránka! Včera jsem lift taky dokončila, ale to šití jsem trochu vynechala, obdivuji tvou výdrž ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná, hvězdičková stránka.

    OdpovědětVymazat
  4. dokonale sladěno, pěkná stránka

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherná stránka, skvělé šití a dokonale sladěno. ☺

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀