10. srpna 2017

S předstihem

Většinou jsem si ťukala na čelo, když jsem uprostřed léta zahlédla vánoční příspěvky. V posledních dvou letech jsem ale změnila názor...jaképakcopak, čas utíká jako voda a jak jsem vždy byla ráda, že mám v listopadu hotovou zásobu a nemusím se stresovat, že mám plno práce a nestíhám.
Navážu tedy na minulý příspěvek, ve kterém jsem vám ukázala první vlaštovku. Vyřezávala jsem různém motivy, připravila jsem si i pár čtvrtek s akvarelovým pozadím, mám tu i docela vysokou haldu papírů s podkladem vytvořeným za pomoci práškových barev. Těch je celá řada a fungují na stejném principu. Záleží na množství vody a kvalitě podkladového papíru...také zda barvu zapouštíme či ji přestříkneme vodou nebo rozmyjeme. Nemusíme ani pracovat s jedním barevným pigmentem, můžeme si namíchat vlastní mixy, vlastní tónování...hra s barvami a experimentování je tak zábavné.



Jednoduché výseky, jednoduchá přání...vůbec nejsou nutné detailní návody, pro inspiraci jistě stačí obrázky. Práce docela dobře odsýpá, stačí pár přesunů při hledání nejvhodnější kompozice a varianty. Některá přání mají 3D efekt, za pomoci vysoké oboustranné pásky jsou jednotlivé části vrstveny na sebe.




Stačí vybrat silné motivy, které nepotřebují žádné další zdobnosti. I tak to dá dost přemáhání, abych se udržela a na ploše zůstalo jen to nezbytné.






A co vy? Ještě máte čistou hlavu dovolenkového opojení nebo už také zabrousíte do vánočního tvoření?

 



5 komentářů:

  1. Krása Oli! Vianočná dedinka je top! ❤

    OdpovědětVymazat
  2. Super ochlazení v horkém letním dnu. U mě vedou srnečky :) ...a jinak nuž jsem také zvládla pár vánočních, už je ten správný čas...

    OdpovědětVymazat
  3. Všechna přání jsou krásná, ale vesnička je boží!!! ❤👍

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀