17. března 2016

Velikonoce se blíží...

...a při mé "rychlosti" mi už nezbylo nic jiného, než se konečně pustit do vytvoření aspoň několika kousků Velikonočních přání. Snad Vám budou inspirací.
V plánu jsem měla vytvořit sadu velmi podobných přání, aby mi šly rychleji od ruky. Nakonec jsem se ale stejně "mazlila" s každým zvlášť a tak mi to trvalo dlooouhooo. Také máte rádi osahávání a očichávání papíru, přehrabování se v ozdůbkách a přemýšlení, co by se ještě uplatnilo z dávno zapomenutých zásob materiálu? U mě je to jedna z věcí, která mě na tvoření strašně baví a pak také zvědavost, jak bude vypadat výsledek, co z "toho" vlastně vznikne a zda-li bude možné pak výrobek použít, ...například odeslat přátelům vlastnoručně vyrobené přání :)



Nejprve jsem asi 3 dny po chvilkách tvořila z akvarelového papíru vajíčka a zajíčky, které jsem použila jako hlavní prvky každého jednotlivého přání.

Je možné použít výřezy například z BigShotu, já jsem ale překreslovala a vystřihovala ručně... Nejprve jsem si vytvořila šablony k obkreslování a ty jsem pak obkreslila na velký akvarelový papír abych viděla, jak bude daný motiv v které části vypadat (raději jsem zvolila formát A3, aby zbylo ještě místo pro dětské tvoření; a také jsem musela neustále odhánět 4 nenechavé dětské ručičky...).
K barvení jsem použila akrylové barvy Dabber. Po zaschnutí jsem části narazítkovala razítkem od Prima marketing (mám je moc ráda, protože se dají čmárance a skvrnky vytvořit rychle, nemusím se s ničím kaňkat s nejasným výsledkem a vypadá to skvěle). Následovalo zlacení pomocí pistole a zlatého embossovacího prášku.
Na část papíru jsem pomocí šablony nanesla krakelovací texturovací pastu v silné vrstvě, aby byl efekt krakelování hodně výrazný.
 ...a zase to muselo schnout... raději jsem to ponechala svému osudu až do rána (v bezpečné vzdálenosti od psa i dětí).
Po zaschnutí jsem stříhala a stříhala ...a konečně jsem se dočkala hotových papírových ozdob. Každá je trošku jiná a myslím, že i originální. A já jsem se mohla pustit do vytváření přáníček.
Přidávám fotku z tvořícího procesu. Vždy si na přáníčkové základy (oblíbila jsem si hlavně čtvercové) poskládám, jak bude přání přibližně vypadat, udělám okolo spoustu nepořádku (kdo to neviděl na vlastní oči, neuvěří)...
  ...a nakonec během lepení a kompletování použiju jiný materiál ;)
U tohoto přání jsem použila zbytky bílé textilie, které jsem nechala vykukovat pod čtvercem z tvrdého papíru, ustřiženého tvarovými nůžkami, navrstvila jsem puntíčkový papír, na něj papírovou krajku, nalepila jsem kousek pruhované zlacené washi pásky (ve skutečnosti je ještě mnohem krásnější než na fotce) a pomocí samolepicích 3D obdélníčků štítek s textem. Nabarvené vystřižené vajíčko jsem ještě doplnila provázkem a pomocí "zaječí" svorky (v obchodě jsem našla ještě tyto barevné pastelové) jsem ho přichytila i s textilií. Následovalo dozdobení papírovým květem, enamelkami a doplnila jsem i pár flitrů.

Na druhé přání jsem použila modrého zajíce. Vrstvila jsem na sebe papíry ze sady KaiserCraft, okraje papírů jsem otrhala pomocí ničítka papíru, doplnila jsem je pruhem režné textilie, na něj jsem nalepila papírové květiny (velkou modrou a menší ivory růžičku), výsek konvalinky a zase jsem doplnila zlacenou washi páskou, štítkem s textem, enamelkami, půlperličkami a flitry.

Poslední dvě přání jsem ponechala velmi jednoduchá a jen mírně zdobená, s výseky se svěží jarně zelenou barvou. Na zdobení přání se zajíčkem jsem použila jen krajku, provázek, flitry, enamelky a text. U přání s vejcem zlatou nitku, opět zaječí svorku s textilií, washi pásku, půlperličky a flitry plus jednu malou papírovou růžičku. Myslím, že to k čistému svěžímu přáníčku úplně stačí.

10 komentářů:

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀