2. května 2017

Scrapování bez papíru

Ano, bez papíru, bez čtvrtky, bez kartonu...ale zbytky, materiál i pomůcky, které máme na scrapbooking, ty jsme využili.
Když jsem objevila svět scrapbookingu, hned jsem věděla, že jsem u cíle svého tvořivého směrování. Dá se využít cokoli a jakkoli, žádný stereotyp.
Před týdnem jsme se spřízněnými tvořivými kamarádkami a také jedním malým Timem prožili víkend, který každoročně nazýváme Jarní Mácháč, Kdysi jsme začínali přímo ve mlýně na hrázi jezera, ale poslední tři roky kroužíme kolem...žádné rozptylování :-)
Tentokrát jsme zabrousili do kategorií Mixed Media a Altered Art.Je už tradicí, že vždy si také vyrobíme nějakou nositelnou parádu, letos to byl náramek. Náramek z kůže a...co dům dal, či spíše naše nasyslené zásoby...




Krajky, korálky, brads, zbytky dávno nenošené bižuterie, textilní květiny, filigrány, ...áchali jsme nad každým kouskem.
Základem byly různě široké kožené řemínky, kupodivu si s nimi hravě poradila řezačka.
Ctím zásadu, že materiál by měl být vždy přiznaný, žádné hraní si na něco, pořád by mělo být vidět, že kůže je kůží. Skvělou službu nám udělaly barvy Art Alchemy, ty jsme doplnili tiskem pomocí razítek.




Zapínání na cvoky, někdo na šněrování...zdobení podle vlastní představy. Někdo ve stylu steampunk, někdo tribal, někdo lidová notečka, ...někdo lehce extravagantní.


Děti byly hotové nejdřív, ani nečekaly na možnosti, někomu stačila stužka a hřebíčky, někdo vzal do ruky rydlo a motiv si vyryl a zatřel barvu...


Náramek na ruku a honem ven...


Já svůj dokončovala doma, chybělo mi zapínání a vlastně jsem pořád myslela na jeden skleněný knoflík, který jsem nevzala s sebou. I ten jsem dobarvila do stejného odstínu, který jsem použila na kůži.









A další inspirace, zdaleka nejsou všechny:





A jak to máte vy? Držíte se jen alb, přáníček nebo PL? Nebo také zabrousíte jinam?





7 komentářů:

  1. Olinko úžasné!!!♥ Mám velmi ráda využívání zbytečků a kousků. Náramky jsou moc hezké a všem se povedly, ale co ty dokážeš udělat je až neuvěřitelné. 😍 👏

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dančo díky...a ještě k té staré nevyužitelné bižu: jeden kousek od tebe ani nemohl být rozebrán, ihned skončil na krku jedné z účastnic :-)

      Vymazat
    2. Jéééé, tak to je úžasné slyšet a červenám se 😇

      Vymazat
  2. Úžasné. To je jediné, co jsem schopna vypotit. A jdu se kochat znovu....

    OdpovědětVymazat
  3. To presne, naprosto presne to co se mi libi!!!!
    Jste moc sikovna. Vlastne vsechny. Nadhera!!!!!

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀