18. srpna 2016

Komu uděláme radost? ...sobě!

V dnešním příspěvku bych moc ráda dělala "rozmazlovací" radost a to přímo nám - ŽENÁM (speciálně a sobecky sobě, hihi). Samozřejmě, že mám radost z jakéhokoli tvoření, ale přáníčko si na ucho ani na krk nepověsím ;) A proto jsem našla ten nejvhodnější materiál (výřezy překližky) a rozhodla jsem se ho ozdobit, jako by to byl papír. Pojďte si také vyrobit krásné náušnice...

Skvěle se nám budou hodit jakékoli tvary z překližky. Přírodní motivy určitě nikdy nezklamou, zvolila jsem proto listy javoru, motýlky a sluníčka. Sluníčka jsem se rozhodla "převléct" do nočního kabátku, žádné náušnice jsem ale nedokázala ochudit o lesk a zlatavou barvu.

A koukejte, jak je to jednoduché.
Náušnice javorové lístky:
Práci na nich jsem začala utržením malinkých kousků papíru s novinovým motivem, ty jsem nalepila na obě strany a zhlehka přetřela bílým gessem. Pomocí pigmentových tyčinek Gelatos jsem barvila do podzimních barev. Stačilo použít jen odstín žluté a červené a různě do sebe vodou rozmýt. Pak jsem plochu potřela lepidlolakem Glossy Accents (nevím, co bych si bez něho počala...). A místy jsem nasypala mikrokorálky a zlaté zdobící fragmenty od Finnabair. Ještě jsem občas štětcem nanesla akrylovou zlatou barvu a přidala cákance bílého a černého rozředěného gessa. Dílko je dobré pořádně zalakovat. Zavěšení je také velmi jednoduché, dírkou jsem provlékla spojovací kroužek a zavěsila na něj pomocí kleští afroháček.

 Náušnice motýlkové vznikaly velmi podobně. Začala jsem opět nalepením novin a přetřením gessem. Pak mi v ruce uvízla malá nádobka s metalickým modrým pudříkem. Ani jsem ji nemusela otevírat, abych měla stejně efektní, modře metalické celé ruce. A tak jsem si je začala utírat do motýlků :) Trochu jsem prášek rozmyla vodou a poťupkala jsem další části výřezu, pak jsem zase nanesla lepidlo a nalepila stejné mikrokorálky a úlomky, dobarvila jsem zlatou akrylkou a pak přilepila minikousek krajky. Dozdobila jsem malou pryskyřicovou růžičkou a vše opět zalakovala. Zavěšení je stejné jako u předešlých náušnic.

Večerní "sluníčkové" náušnice:
Plochu překližky jsem přetřela černým gessem a pomocí štětce jsem místy vytvořila skvrnky modrého metalického pudru. Zase jsem přetřela lepidlolakem a nalepila mikrokorálky a úlomky, zase pár cákanců, přelakovat, pověsit, ...hotovoooo ;)

Materiál použitý z e-shopu ScrapArt:
Finnabair Heavy Gesso Black
Zdobící fragmenty - Glass Glitter Gold Rush

6 komentářů:

  1. Soni, sú skvelé! Originálne a netuctové! ❤

    OdpovědětVymazat
  2. Ó, parádní...taky miluju propojení scrapových technik (či spíše pomůcek) na další projekty.

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělý nápad a ještě lepší ten s delanim sebe - radosti :-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀