3. března 2016

Je mi ctí...

Jsem moc ráda, že se Vám mohu představit jako nová členka úžasného a tak milého design teamu ScrapArtu. Jmenuji se Soňa, podle občanského průkazu je mi 36 let, jinak jsem ale stále jako hravé dítě. Možná je to tím, že mám 2 malé děti, které mě hodně inspirují: 5,5 letého Filípka a Natálku, která má 2,5 roku. Inspiraci hledám také v přírodě. Ráda chodím s krosnou po výletech, po hradech a zříceninách a spím pod širým nebem… Nepohrnu ale ani trochou adrenalinu při sjíždění našich řek na kánoe.


Kreativní činnost mě provází od dětství. Jako talentované dítě jsem navštěvovala lidovou školu umění (nyní ZUŠ) obor výtvarný, vystudovala jsem všeobecné gymnázium a pak vyšší odbornou zdravotní školu. Cestičky „osudu“ mě ale stále vedly k výtvarnu, takže jsem nastoupila do zaměstnání jako reklamní grafička (to bylo v roce 2001) a od té doby jsem se grafiky nepustila. Na mateřské dovolené se mimo lásky k dítěti naplno začala projevovat i láska k razítkům. Oprášila jsem rydla a začala s linorytem, tedy ručním rytím vlastních razítek. Objevila jsem ale i nádherná razítka ostatních výrobců a aby mi doma jen tak neležely, začala jsem je otiskovat, kam se dalo, začala jsem vytvářet první přáníčka. 

Objevování dalších materiálů a technik mě nadchlo a v dnešní době, pokud se nevěnuji dětem, ráda sedám právě ke grafice, razítkům, malinkým korálkům a různým papírovým projektům. Ty také obsadily část bytu (určitě to znáte také, …velkou a stále větší část) a musela jsem tedy jeden z pokojů vyčlenit a zabrat jako pracovnu :D

Moc ráda se patlám v barvách, tak na spoustě svých projektů využívám akrylové barvy, šablony a pasty. Na zdobení nesmějí chybět washi pásky, chipboardy a enamelky. Podkladové papíry si velmi často a ráda barvím sama pomocí Distress Inků, jinak ale určitě neodolám nákupu, pokud objevím papíry UHK Gallery (považuji je za dokonalé),… nesmějí chybět milované akvarelové pastelky, lepidlo/lak Glossy Accents, půlperličky a flitry.
Při tvoření velmi ráda papíry trhám a používám vellum. Potrpím si na detaily a asi jsem i trochu puntičkářská. Líbí se mi, když má projekt nápad, vtip, nějakou nosnou myšlenku.

Mimo výroby přání a krabiček a různých radostí pro děti, bych moc ráda uspořádala fotografie do PL. Techniky používám různé, podle momentální chuti a nálady, ale fascinuje mě čím dál víc mixed media a právě to cákání barvami, různé skvrny a kaňky. Než začnu tvořit, mám vše do detailu promyšlené, ale... konečný výsledek vznikne stejně jiný. Fascinuje mě samotný proces tvoření, to jak se dílko proměňuje pod rukama ;)

Ze stylů se mi moc líbí clean and simple, pokud ho mám ale dodržet, dá mi to hodně práce, protože ráda zdobím a přidávám támhle květinku, tu jinou ozdůbku… Fascinuje mě také pánský styl a steampunk se všemi těmi ozubenými kolečky.

Přidávám ještě několik ukázek své činnosti.


Těším se, že Vás mé projekty zaujmou a budou inspirovat.

12 komentářů:

  1. Soni, krásna práca....drzim palce v DT, Z.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné ukázky! Gratuluji k DT a těším se na další ukázky.

    OdpovědětVymazat
  3. Soni, vítám tě mezi námi a jak vidno je na co se těšit. ☺

    OdpovědětVymazat
  4. Nádhera a krasna prace Soni. Moc ráda Te poznávám a tesim se na rok spolupráce :-). Verim, že nás toho spoustu naučíš a inspirujes.

    OdpovědětVymazat
  5. originálne a nápadité :) ja sa teším hlavne na pohľadnice

    OdpovědětVymazat
  6. to je paráda se koukat. Už se těším na inspiraci

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Soni, moc pěkné představení. Už se moc těším na tvé články :o)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀