1. března 2016

"Enamelková" láska

Krásné úterý!

Tak schválně ... Která scrapbooková ozdoba je vaše nejoblíbenější? U mě jsou to jednoznačně enamelky a flitry, protože těmito drobounkými ozdobami své PL album nijak moc nezatížím, ale jejich efekt je opravdu veliký a dají se použít na kartičku i na fotku. Ale popravdě ... to enamelkové platíčko není nekonečné a tak si člověk rozmyslí, jestli použije enamelku jednu nebo jestli jich tam dá pět :) Ale garantuju vám, že po dnešním článku budu mít ve svém PL albu tolik ENAMELEK, až budou oči přecházet!!! ... A vy také (nebo alespoň jedna z vás), protože na konci příspěvku na vás čeká jedna mini soutěž :-)

Dovolte mi, abych vám představila jednu krásnou novinku a to NUVO Crystal Drops od Tonic Studio, což jsou tekuté perličky, ale pro mě jsou to prostě ENAMELKY lahvičkách :-)

Na obrázku zleva odstíny: White, Antique Rose (metalická), Buttermilk, Sugered Almond, Red Berry, Caribbean Ocean , Apple Green, Neptune Turquoise (metalická) a Ebony Black.



Zprvu, když jsem o nich slyšela a zjistila jsem, že jejich výrobcem/producentem je Tonic Studio, tak jsem byla trochu překvapena, ale zároveň jsem zajásala a moje scrap srdíčko zaplesalo, protože moje zkušenosti s produkty Tonic Studio jsou velmi dobré a vím, že když si pořídím něco od nich, tak je to kvalitní. 

A nejinak je tomu i v případě této novinky. Navíc ... podívejte se, jaké krásné diamantové víčko tyhle malé lahvičky mají :-) Jsou naprosto k sežrání :-)


Crystal Drops jsou vlastně tekuté perly, ale např. na rozdíl od tekutých perel od firmy Ranger, ony po zaschnutí vypadají NAPROSTO STEJNĚ JAKO ENAMELKY!!! Toto když jsem viděla, tak mě to úplně odbouralo. Připravila jsem si pro vás dnes krátkou ukázku toho, jak jsem s těmito "enamelkami" ozdobila jednu PL stránku a pak se podíváme na takovou krátkou ukázku, co všechno s těmito malými lahvičkami zvládnete.


NUVO Drops se vyrábí ve dvou variantách a to METALICKÉ a LESKLÉ. Já jsem si pro tento projekt vybrala na ukázku jednu barvičku metalickou a tou je odstín Neptune Turquoise a jednu barvičku lesklou a tou je odstín Caribbean Ocean.


Na těchto fotkách vidíte, jak vypadají tyto tekuté perličky ihned po jejich nanesení. Jedna obrovská výhoda, kterou mají, je to, že jsou tak akorát "husté" ... tedy oni jsou vlastně docela "krémové" :-), ale to právě proto, aby se s nimi dobře pracovalo. Po zaschnutí se o malinko "oploští", takže pokud chcete věrný obraz enamelky, tak se vůbec nebojte dát takovou "kulatější" dávku, jako jsem dala já tady na obrázku. A co je skvělé ... přestože vám ihned po nanesení nahoře zůstane takový ten malý ocásek, vůbec nic s ním nedělejte ... enamelka se SAMA VYHLADÍ! Nemusíte cvrnkat do kartičky zespodu - prostě ji jen nanesete a necháte zaschnout ...


Po několikadenní zkušenosti s těmito perličkami doporučuji jejich skladování víčkem dolů, protože jak jsou husté a krémové, tak byste zbytečně čekali, než vám zase "natečou" před použitím do aplikátoru. Každá lahvička má tenký hrot, kterým perličky nanášíte přímo na svůj projekt - PL kartičku, fotku, SB stránku, přáníčko, můžete jimi ozdobit výseky, ozdoby z moosgumi ... prostě všechno, na co si jen vzpomenete.


Tady jsem orámovala jednu kartičku bílou perličkou. Na tom obrázku uprostřed pak vidíte, jak vypadaly perličky po zaschnutí ... úplné ENAMELKY, že ... A to nejlepší ještě přijde :-)



Tady jsem je použila na chalkboardovou bublinu ... prostě dokonalé enamelky ...


A pak jsem si trochu hrála :-) Na této fotce vidíte, jak vypadají perličky hned po nanesení, tedy v mokrém stavu. Jinak skvělé na nich je, že již cca po hodině od jejich nanesení je perlička zaschnutá, přesto však výrobce doporučuje nechat zaschnout cca 24 hodin ... ale přes noc bude bohatě stačit.

Na internetu najdete nějaká videa o tom, co s těmito tekutými perličkami můžete ozdobit. Ty metalické barvičky já osobně budu asi nejvíce používat na přáníčka, protože ta metalická struktura tam zůstane i po zaschnutí, a ty lesklé mají své místo prostě jasné :-) Z modrých můžete krásně udělat např. kapičky deště - nanesete požadovaný počet dávek a pak jen jehlou nebo špendlíkem přejedete od středu ven a uděláte jí ten ocásek ... A co takhle puntíkované enamelky nebo dvoubarevné enamelky? Ano, NUVO Drops můžete krásně míchat dohromady a vytvářet si tak vlastní barevné ozdoby. Však si vyzkoušejte varianty, které vás napadnou.


Enamelka může být docela malinká, ale také i doooost veliká!! Záleží na tom, jak velikou si jí uděláte. Určitě se dají použít i jako čáry/liny, ale musíte si dávat pozor na pravidelnou tloušťku a to jak tah vedete. Já jsem zkoušela sluníčko a moc úspěšná jsem nebyla :-) No a srdíčka se mi taky moc nepovedla :-)  Co se mi ale moc líbí je varianta, kdy nanesete střídavě jednu barvičku vedle druhé a pak opět použijete špendlík nebo jehlu a uděláte čáru napříč oběma barvami. Vznikne vám takové prolnutí barev, jaké známe třeba ze zdobení perníčků.


Tady už je tato moje "hrací" kartička se zaschlými enamelkami (vyfocena před pár okamžiky) ... to abyste měli představu, jaký je tam rozdíl v tom úbytku na objemu. Nijak dramatické to není.


Takže ... to je pro dnešek ode mě všechno. S těmito nádhernými tekutými perličkami se budete na mých projektech rozhodně setkávat pravidelně, protože za mě má tato novinka jedničku s hvězdičkou!! Fakt jsou bombastické!!

A protože jsem vám slíbila jednu mini soutěž, tak jdeme na ní. Byla bych moc ráda, kdybyste nám v komentářích napsali, jak se vám tato novinka líbí a také to, na co byste tyto nové NUVO Crystal Drops ve svých projektech použili vy. Příští pondělí pak já, společně se svým synem, vylosujeme jeden z komentářů a jeho autorka vyhraje DVĚ BARVIČKY NUVO Crystal Drops dle svého výběru z e-shopu ScrapArt :-) Tak to si nenechte ujít!!

Loučím se s vámi  a posílám pozdravy z nedaleké Vídně! :-)

Krásný den.



45 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to vyzera úplne perfektne.Farby sú krásne. Ja vždy bojujem s klasickymi enamelkami že mi ako na potvoru chyba farba ktorú by som potrebovala :-) cize toto je super alternativa použila by som ich ako na pranicka tak aj na stranky aj do PL skratka vsade :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Supr, tak to teda musím mít! Těch je vždy málo a jsou táák pěkné. ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. No panejo! Zrovna jsem zverejnila video s tekutymi perlami,ale tohle vypada jeste mnohem lip!! Ja je chci a chci a chci :D na pranicka i stranky!!

    OdpovědětVymazat
  5. to jsi mne nahlodala, efekt je skvělý a použití? kamkoliv: stránky, přáníčka, deníky,...hodí se všude

    OdpovědětVymazat
  6. Super!!! Mončo, naprosto skvělé seznámení a tvé ukázky jsou úžasné. Byla jsem z nich nadšená, ale po tvém článku je to láska. ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  7. Parádní...chci je všechny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  8. ackoliv nejsem enamelkovy nadsenec, tohle je bomba! a hlavne i "eko", ze , clovek neplytva tolik platy :D a jak rikaji holky, tohle se proste hodi vsude :D krasny clanek, Moni!

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem enamelec tělem i duší ;) Už teď vím, že bych je vyzkoušela ťupnout na takovou kouzelnou craft podložku, ze které by se po uschnutí určitě daly krásně sloupnout a tak bych si je mohla vytvářet do zásoby, uuuááá... a ta možnost nejrůznějších tvarů a využití i mimo scrapbook ale i v home dekorování.... Taky je musím mít všechny jako Pokémony!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se dají tyto "perličky" nanést na fólii nebo univerzální podložku, nechat uschnout a používat pak jako klasické enamelky. To jsem úplně zapomněla zmínit ... Takže směle do toho!! :)

      Vymazat
    2. A fakt to co jsi použila, jsou Carribean Ocean a Neptune T.? Na fotkách všude vypadají úplně jinak!

      Vymazat
  10. Teda, to je naprosto perfektni! A to jsem zrovna vcera odeslala objednavku, divala jsem se na ty lahvicky a nevedela, k cemu jsou :-( Nutne je potrebuju na zdobeni pranicek, karticek, ale i tricitkovych stranek!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  11. Moc hezké seznámení Moni :-). Já bohužel nemám kde.nechávat schnout, aby mi to nerozhryzala kočka nebo deti :-D Jinak to nemá chybu!

    OdpovědětVymazat
  12. Výsledek vypadá perfektně! Do PL a na přáníčka ideální ;-)

    OdpovědětVymazat
  13. To musím mít. Enamelek není nikdy dost a super je, že si můžu dělat vlastní velikosti a tvary. Takové enamelky můžu použít všude

    OdpovědětVymazat
  14. Tak jo je parádní nápad, vypadají skvěle, ty si musím určitě pořídit, hodily by se mi na přáníčka a do alb, už je tam úplně vidím :-)

    OdpovědětVymazat
  15. týýýý jóóó, miluju enamelky a tyhle vypadají úúúžasně. A moc krásně jsi nám je představila Moni, opravdu prakticky ;)

    OdpovědětVymazat
  16. Tak to je skvělá novinka, rozhodně se mi moc líbí! No, kam bych je použila...spíš se ptát, kam bych je nepoužila, to by byl mnohem kratší seznam. A zkusila bych je ťupnout na fólii, jestli by se daly pak odlepit... Za mě nahoru i palce u nohou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z popisu u produktu ....
      DOPORUČENÍ:
      Při výrobě perliček / enamelek pro pozdější použití je vhodné použít voskovaný papír nebo nepřilnavou podložku, aby se daly snadno sejmout.

      Vymazat
  17. Vypadají opravdu luxusně, určitě bych je využila na všechny své projekty. Nejen na přání a stránky, ale i k dozdobení rámečků. Hlavně by byly super na mé časté cestování, nemusela bych tahat obří zásobu všech lepících dekorací :-) A barvy ? Když už tak všechny
    Adéla Lenhartová

    OdpovědětVymazat
  18. Neznám nikoho, kdo by ty droboučké tečky nemiloval, takže ani já neodolám, aby se nezařadila tímto komentářem do slosování. Děkuji za krásný článeček a inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  19. Vypadá to krásně a já radši používám tohle tekuté zdobení tak už se moc těším až budou , a možná bych mohla i vyhrát.)

    OdpovědětVymazat
  20. to je super, jednou jsem zkoušela enamelky tvořit z Glossy a laku na nehty - na první pokus jsem byla docela spokojená, ale je to piplačka. Tohle je naprosto super, použila bych je snad do všeho, protože jejich uplatnění je hodně velké =)

    OdpovědětVymazat
  21. Tak to je vynález přesně pro mě! Enamelky používám na dozdobení ze všeho nejraděj a pořád řeším, které koupím...které mají nejvíc žlutých nebo kde mají samotné žluté,protože je to moje oblíbená "zbobící" barva... a tohle to vyřeší! Koupila bych si určitě i modrou, nápad dělat s ní kapičky je bombastický a myslím, že v nadcházejícím upršeném jaru ho dost využiju a ta zlatá,to také není marné! :-) Děkuju za tip Moni
    Žanet

    OdpovědětVymazat
  22. Super produkt,enamelky jsou mé oblíbené...dala bych je všude,hlavně na PL
    Ája

    OdpovědětVymazat
  23. Teda to je super, to si musím pořídit, páč enamelek není nikdy dost a s tímto zázrakem jich bude hned více a taky se mi líbí, že si můžu i přizpůsobit velikost. Fakt super vynález :-)
    Petra

    OdpovědětVymazat
  24. oh to je parádička. Na přáníčkách to bude zase o něco hezčí. Takže když bych dvě vyhrála zbytek dokoupím a je to.:D

    OdpovědětVymazat
  25. Wau tak toto je úžasná novinka kterou určitě musíme mít. To, že miluji enamelky já, je jasná věc, ale i můj 3 letý syn když prohlíží album tak u enamelky se vždy zastaví a kolikrát má větší úspěch jak naše společná fotka :-D Krása, to by mě zajímalo jaký počet barev budu nutně potřebovat :-D

    OdpovědětVymazat
  26. Dokonalost sama - přidávám se do "klubu fanynek" a rozhodně si také nějakou barvičku pořídím :)

    OdpovědětVymazat
  27. To je úplně úžasné. Moc se mi líbí, hlavně na přáníčka a PL stránky. Jen je už v obchodě nějak málo barviček. Potřebovala bych jich určitě víc.

    OdpovědětVymazat
  28. Tak to je naprosto úžasná vychytávka. Taky by se mi líbilo o tuto novinku rozšířit svůj tvořivý materiál. Já bych využila do svého PL albíčka a určitě i na přáníčka. (Verča Sembolová)

    OdpovědětVymazat
  29. Super novinka :-) Enamelky používám do PL a na SB stránky 30x30, kde je pro mě stále hodně místa na zdobení a enamelky projekt skvěle doplní a zároveň není přeplácaný. Takže mám enamelek stále extrémně málo :-) a i výběr barev je dost omezený. Toto je skvělá alternativa, kterou určitě pořídím :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Myslím že pro mě je účel také jasný..enamelky vedou a ty barvy jsou super. V PL jich není nikdy dost..

    OdpovědětVymazat
  31. Skvely napad. Enamelky miluju,ale nikdy jich nemam dost,nekdy mam pocit,ze mi je nekdo krade :-) jak s nima sestrim,tak me nejvic zaujala moznost oramovat kapickama celou fotku. I ty destove kapky nevypadaji marne :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Líbí se mi moc ty (vitamínkové) zářivé barvy, použila bych je na své minialbum:-)

    OdpovědětVymazat
  33. Moc zajímavá novinka. Ze začátku bych je dala všude, pak bych si je šetřila. Ale určitě bych je dala na stránky. Třeba bych se díky nim nebála tolik barev.

    OdpovědětVymazat
  34. Skvělá novinka s velkou výhodou, že vždy můžu mít dost enamelek té dané barvy a neřešit častý problém zase nemám tu správnou barvu a velikost....a tím pádem je můžu lepit kam se mi zlíbí :-)...od Pl po balící papár na dárcích

    OdpovědětVymazat
  35. Vypadají moc dobře! Krásná prezentace produktu! Skvělá varianta i do cestovatelských alb.

    OdpovědětVymazat
  36. Moni, jako vždy super!!!! Enamelky zbožňuji.... Pokud by se štěstí usmálo a sedlo i na mě.... 😀 😀.. Určitě by ladem neležely a zlobila bych vše co by mi pod ruku přišlo 💝

    OdpovědětVymazat
  37. Moni, jako vždy super!!!! Enamelky zbožňuji.... Pokud by se štěstí usmálo a sedlo i na mě.... 😀 😀.. Určitě by ladem neležely a zlobila bych vše co by mi pod ruku přišlo 💝

    OdpovědětVymazat
  38. Ať máš zásoby jak chceš velký,
    vždycky ti pochybí enamelky.
    Proto nám Monča ukáže,
    co s perličkami dokáže.
    Výběr barev je veliký,
    naplňme Dropsy šuplíky,
    puntíky vpředu i vzadu,
    díky za skvělou radu!

    OdpovědětVymazat
  39. Jej,tak toto je fakt "must have" :) ja mam vzdy nedostatok alebo mi chyba spravna velkost...vyuzivam hlavne pri pohladniciach a na zdobenie albumov

    OdpovědětVymazat
  40. To je super, zrovna jsem to viděla na pinterestu a jsem ráda, že to v ČR mám kde sehnat :-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀