29. ledna 2016

Puntík pod lupou - lednová diářovaná

Blížíme se pomalu, ale jistě k měsíci únoru, a tak je čas na zhodnocení toho lednového diářování! Jak to máte vy? Většina z nás si svůj Planner pořídila pod vánoční jedličku, případně ke konci roku, někteří dokonce už na začátku prosince. Zdobíte, lepíte, kreslíte, zapisujete, plánujete? Podařilo se Vám v lednu co jste si předsevzali? Zvu Vás do mého "puntíku". A protože ta letošní zima zase zavání jarem, zahřeji Vás tentokrát mými oblíbenými tulipánky, které doma vystřídaly mou vánoční výzdobu.

První dny lednové


Memory planner od Heidi Swapp, jak jistě víte, je diář s náplní, kde si týdny popisujete sami. Heidi to vyřešila šikovně a dala do ledna tolik stránek, aby bylo na Vás, zda si dáte do diáře již přelomový 53.týden z roku 2015. Já to tak udělala a můj diář začal na straně předešlé. Zkusila jsem si a zvykla na prostor, něco málo nalepila, orazítkovala a popsala co se dalo...


Týden 1


 Nicméně jednička je jednička a tady ji už máme. Názvy dnů jsou sice slabounce předepsané na řádcích, ale já se rozhodla, že si je i přesto budu v každém týdnu označovat. V lednu se mi to povedlo hned několika způsoby. Názvy dnů jsem první týden razítkovala a datumovkou dodělala i data jednotlivých dnů.

Diář je naprosto dokonalé místo pro scrap zbytky, které doma máte. Já osobně jsem vytáhla hromadu, která byla určena na scrapbazárek a mám z ní radost z jako nové objednávky :-D. Spousta toho v PL albu nevynikne kvůli plastové kapse, to v diáři nehrozí.

První týden byl u nás ve znamení lékařů, kontrol, ale byly i veselé a úsměvné okamžiky. Nelinka dostala v nemocnici za píchnutí ouška šmoulinku, kterou miluje a říká ji "můlinka" :-D a její kamarádi jsou "moulící". Dokonalé a rozhodně jedno z nejroztomilejších slov současnosti. Konkurovat můžou jen kočičí "nolulky" ...rozuměj granulky :-D. Ach jak ráda diářem listuju a nad tímhle se usmívám.

Zvolila jsem vcelku jasný vzorec a ten se bude opakovat. Svůj diář vždy v neděli předzdobím. Předlepím si události, o kterých vím, že příjdou a zbytek dělám v průběhu. Důležitá hesla si zvýrazňuji v textu. Ať už razítkem nebo pomocí samolepicích abeced.



V prvním týdnu jsem se zapojila do kampaně věnované prevenci gynekologických nádorových onemocnění a ze sloganu kampaně jsem si vytvořila záložku do diáře. K levému okraji jsem přilepila pruh z acetátové fólie, ten jsem proděravěla a vložila do diáře. 


Týden 2


 Tentokrát jsem dny v týdnu označila zkratkami. Ty jsem nalepila samolepicí abecedou, kterou v Projet Life moc nevyužívám. Ne, že by s ní bylo něco špatně, to horší je to se mnou :-). Červené barvy u mě moc neuvidíte a tyto abecedy mám hned dvě, takže jsem jednu věnovala do diáře a světe div se, tady mi to vůbec nevadí. Asi to bude absencí fotografií. Netřeba ladit okolí k fotkám a já si to náááramně užívám.

Druhý týden jsem vyvětrala samolepky, které jsou veliké a do alba se též nevejdou. Ježíšek donesl mamince (rozuměj mně) "kytalu", aby si Nelinka mohla zpívat s doprovodem :-D a tento týden to začalo. Doma jsme hrály a zpívaly, takže tahle mega kytarová nálepka tam prostě musela být!

To samé vánoční stromek, který jsme zlikvidovali a mě zbyl jeden výsek ještě z vánoční lepenice. Koncem týdne jsme si zkusili ledovou plochu a snažili se, v dubnu tříletému, dítku vnutit, že břitvy na botách jsou bezva věc :-D. Zkusit se má všechno. Rozhodně nejsem rodič "nutič", který potřebuje, aby jeho dítě umělo vše, ale myslím si, že je skvělé dítěti toho co nejvíc nabídnout. Zkus a když nechceš nemusíš. My už teď víme, že brusle jsou a dokonce Nelinka řekla, že to zase zkusíme :-). I o tom je můj druhý týden v diáři.

Diář mám tak trochu dvoufázový. Nechápu, že má někdo takto velké diáře hned dva. Jak to stíháte vyplňovat? Píši do toho svého vše a je to bezva. Konečně nemáme po bytě samé lístečky "co nesmím zapomenout zapsat do PL". Všechny termíny, svátky, narozky... jsou tu. A když týden skončí, stane se z plánovače zápisník pro PL zážitky. A to je to, proč nemám stres z restů v PL. Fotky mám a zážitky také, takže "ono se to jednou dodělá" :-D


Týden 3


Jsme zdravéééé! My jsme po mesíci zdravééé! Ano, sice nápis "alergie" nevypadá zrovna vábně, ale my jsme zdravé. Julinka se nám drobet osypala a nikdo nevěděl co se děje. A protože už jsme o týden dál, mohu předstírat, že Vás to všechny strašně zajímá a říct, že se podařilo vypátrat toho lumpa. Člověk by řekl, že mimino může mít vyrážku z jídla, pracího prášku, kočky...ale koho by napadlo, že hloupý Otrivin, který si já stříkala do nosu, může vadit kůži mé nejmladší? Kojení je mocné! Bohužel i v negativním slova smyslu a jaksi Otrivin v mlíčku sice chutnal, ale už prý "mámo přestaň šňupat"!

A protože jsme zdravé, mohly jsme vyrazit ven a dokonce i za kulturou. V pondělí tedy razítkové heslo divadlo. A pak pár hesel glitrovou abecedou, která je v souboru doplňků k tomuto diáři. Dny v týdnu jsou tentokrát samolepky, které mi nepřišly do alba extra vzhledné, navíc v rodinném albu se angličtině spíše vyhýbám, dny v týdnu mi přijdou do PL i trochu zbytečné a ne moc často je využiji.

Třetí týden je super mišmaš. Dala jsem dohromady něžnou Heidi Swapp s divokými doplňky Carpe Diem. Z CD tu mám papírové výseky a transparentní samolepku "like WOW".


Divadlo! Událost měsíce číslo jedna. Navštívili jsme s holkama i tátou divadlo Minor. Pokud vlastníte nějakou tu ratolest, ať už vlastní nebo "vnoučecí", tam prostě musíte být. Divadlo má představení pro malé i větší a my vybraly, s ohledem na to naše batole, představení pro nejmenší "Brum pro nejmenší medvědy". Bylo to skvělé, senzační a ještě lepší a rozhodně zařadíme divadlo do pravidelného režimu (tedy pravidelnějšího než 1x za uherák). Ale proč to píšu :-D ...vstupenka nesměla chybět. Takže dvě díry a lup s ní do kroužků.



Jako správný "Scrap houmlesáček" - sbírám vše. Vždyť přeci se to bude hodit :-D. Taky to znáte? Takže jsem svou Saxání rukou lohla (nevolejte do divadla, pokladní to viděla a ví se o mně :-) ) únorovou brožuru divadla, kde je popis všech představení. Z ní jsem pak vytrhla popis představení Brum a též zařadila do alba. Zadní strany textu jsem podlepila papírem a využila jako další prostor pro vepsání vzpomínek a důležitostí typu: "Julinka konečně snědla celý oběd" :-D To jsou radosti, že?
   

Druhá strana je opět bohatší na samolepky jak HS tak CD, zase další text a na hesla jsem využila Simple Stories lepicí abecedu v růžové barvě. Nela už kreslí krásný kruh, takže u nás frčí sluníčka a druhý nápis "Kouzelné hvězdy" možná tušíte. Je to totiž hra, kterou jste mohli vidět v "zimním čísle" seriálu Na skok k Míše (pro šéfovou: Míšin koutek! To jsem Vám právě práskla zákulisní označení mého dětského psaní :-D)


MINC


A protože jsem se už krapet rozkoukala, začala jsem v třetím týdnu trochu experimentovat. Nějak mi přišlo na chuť vyzkoušet něco dalšího. Něco co nezabere celý den a bude efektivní. A pak mě trklo, že jsem dlouho neviděla mazlíka MINCa. A protože disponuji novinkou ve světě lesku - tonerovým markerem - nepotřebuji počítač a mohu si rovnou MINCovat do diáře.


Tonerový marker jsem použila poprvé v životě a byl to maličko oříšek :-D. Když fixík vybalíte, koukne na Vás hrot velikosti cca 2, žádné tenké psaníčko, ale ono na tenkou čáru by se chytlo tak málo třpytivé folie, že by to nestálo za pohled. Tenhle fix je machr. Má v sobě toner, díky kterému netřeba laserové tiskárny. Můžete s ním napsat "Kdy už ten článek skončí?", můžete s ním vykreslit vzory přes šablony, můžete s ním tvořit vlastní obrázky...a pak jen přiložíte folii a projedete MINCem. A co líp. MINC je k sehnání i v roztomilé kapesní verzi pro Project Life a rozhodně tedy i pro diář.
Ale zpět k tomu problému. Když fixík vybalíte, vykoukne na Vás hrot, velikost jsme probraly, ale co ta barva? Je skutečně bílý. Nejprve jsem Heidi velebila, jak je skvělá, že fix kreslí průhledně, já vždy, při manipulaci s tonerovou kazetou v práci, skončila černá jak kdybych vylizovala tuš, ale když fix papíru nic neříkal, došlo mi to. Ten kamarád se musí nějako rozchodit.


Trvalo to, ale došlo to i mně. U fixu proti podkladu stlačíte hrot fixu a třepete a třepete a třepete ...margarita by už byla, ale vy třepete, třepete a jakmile Vám zčerná hrot, můžete nechat ruku opět prokrvit. A jde se na věc...


Já si řekla, že zkusím na začátek něco easy. Obkreslila jsem po obvodu výsek "To do", překryla jsem ho zbytkem fólie (zbytky schovávejte, protože na "poleskování" diáře stačí vážně "odřezky"), zastrčila celou stránku do kapsy a projela MINCem.


Výsledek parádní. MINC nezklamal. Navíc se dozdobení folií krásně hodí k metalické puntíkaté washi pásce, kterou jsem si ohraničila konec pásku a tím i začátek víkendu.

Tip pro Vás: Když chcete strčit již vyplněnou stránku do MINCu, dejte pozor na transparentní samolepky. Teplo jim nedělá dobře a přichytí se často k folii. Je třeba je překrýt papírem nebo MINCem projet stránku ještě dřív než transparentní samolepky nalepíte :-)


MINC neskončil. Vytáhla jsem ještě samolepky od HS, které můžete využít jako klasické samolepky nebo můžete využít toho, že Heidi použila na černou barvu toner, takže můžete přes samolepku přiložit folii a projet MINCem. Samolepka se Vám rázem rozzáří.


Metalické washi pásky


Už jsem to tu zmínila a rozhodně stojí za větší zmínku. Zkusím se nevykecávat, abyste nevypili další dvě kávy, než dorazíte k dlouho očekávanému podpisu "Míša" :-D.

Vybrala jsem si tři pásky v mých oblíbených barvách. Lesk je něco, co v Project LIfe nevynikne tolik jako v diáři. Takže tady se v lesku hodlám vyřádit. Začala jsem tedy nejen s MINCem, ale také s páskami.


Během pár minutek jsem si vytvořila záložky z kancelářských sponek a k ruce jsem vzala dokonce i stužky, které mi doma "hnijou" od mé první, velice ambiciózní, objednávky scrapového materiálů :-D. A tady vypadají báječně. Záložky si můžete rozdělit dle barev a každou využít k označení jiné události. Já si dala důležité termíny jako kontroly, vítání občánků aj. růžovou a také jsem si udělala jednu sponku na začátek následujícího měsíce. 


Začátek dalšího měsíce je spíš takový praporek. Washi pásku jsem dala na bok sponka, aby vykukovala do prostoru mezi záložkami. Ostatní sponky mají "ocásek" na hlavičce. Teda fuj, to je věta. Ale rozumíte, co tím chci říct, že? :-D


Aaaaa protože mám na úvodní fotce na diáři i roztomilého zlaťáska. Ukáži Vám, že je to penál, do kterého se vejde víc než se zdá. Já si do něj uložila krom černé gelovky ještě gelovku bílou, kterou dopisuji diakritiku v samolepicích abecedách. Dál diářová razítka, která mám v hlubokých kapsách. V síťce mám malý polštářek a akrylový bloček, abych mohla do diáře razítkovat bez odhánění dětí od mých scrap šuplíků ... a na volno mám v penálku ještě washi pásky a oblébené polštářky. Na kapsičky jsem doplnila několik praporků z washi pásek a jsem připravena diářovat bez jiného materiálu. Vše při ruce a hned k využití.


Viďte, že je skvělý! Je a já ho zbožňuju. S jeho dokonalostí se ale pojí určitá rizika! Nosíte své diáře u sebe? Chraňte si je. A že nenosíte a máte je doma v teple? Nevadí, chraňte je. Psi, kočky, morčata, děti, manželé ... Puntík je mé třetí dítě a z ruky ho nedám, i když se o něj mé okolí dost náruživě pokouší!


Každý kdo dočetl až sem zasluhuje táááákhle velkou pochvalu (omluvte mé "výrazivo" dcera Juli teď prožívá období "Jak je Julinka velikáááá?". Děkuji za "vyslechnutí" a těším se na Vás zase příště.
Tak na přečtenou za týden


19 komentářů:

  1. toner marker vypadá jako super vychytávka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to obrovská úspora času a super možnost dalsi personalizace stránek :-)

      Vymazat
  2. Smekám za tak zábavný článek! Diář vypadá nádherně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru děkuju, nevím co budu dělat až začnu pracovat a budu muset mít "kabelkový" diář.

      Vymazat
  3. Super článek,děkuji za inspiraci,už nějakou chvíli uvažuji,že bych něco podobného udělala se svým carpe diemem:)A po tomto článku jsem ještě více nahlodaná:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miši děkuji, jsem ráda, že se líbí. A co děláš se svým Carpe teď? :-)

      Vymazat
  4. ráda jsem si početla, prohlídla a taky se pobavila i něčemu přiučila :-), máš to dokonalé!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to zase bylo počteníčko a hned mám skvělý začátek dne ☼. Míšo, tvůj diář je naprostá bomba....plný vychytávek a nápadů. Máš to moc pěkně promyšlené včetně ,,zlaťáska". Jen mě mrzí, že jsem neměla ani jedno kafíčko...nemohla jsem odejít o rozečteného, to prostě nešlo. Takže příště nejdříve uvařit kávičku a až potom nakouknou k Míše ;) ☺ ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak příští týden si přivstaneš, uvaříš kýbl kafe a půjdem na to :-D Děkuju Dančo :-)

      Vymazat
  6. Wow, skvělý článek a diář máš perfektní! Kafíčko jsem sice neměla, momentálně jsem ho vyřadila ze svého jídelníčku, ale parádně jsem u něj zdravě posnídala a vypila džus. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti dekuju moc moc a s kafickem Dobrý krok :-) Džus je skvělá volba k počtení :-)

      Vymazat
  7. A já myslela, že už snad nenajdu nikoho z ČR, kdo by něčemu takovému podlehl:)) Tenhle blog jde mezi mé oblíbence:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bety ale vůbec ne :-D Vítej mezi námi. A pokud chceš ještě intenzivnější masáž mými výlevy, tak Te zvu k sobe na enamelka.blogspot.cz :-) Nadšence do diářů ja tuze ráda :-)

      Vymazat
  8. Boží!! Já mám dlouhé články ráda, zvlášť tvoje, neb je zábava zaručena:-) Já mám diář zatím jen v menším a jen na klasické plánování (chodím jen do práce a jinak se celkem nic neděje), ale s dětma to bude jiná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani Děkuji převelice. Tesi mě, že se to libi články. Ha si vždy v pulce rikam jak už to je dlouhe, a ze to musím nějak urychlit. Ne vždy se mi zadaří :-)

      Vymazat
  9. Ahoj Míšo, článek i diář jsou super, vždycky se na tvé články těším a zpravidla je čtu jedním dechem, jen na ten dnešní mi jedno nadechnutí nestačilo :o). Obdivuju tě, jak dokážeš všechno skloubit dohromady, děti, scrap, zábavu, domácnost a ještě k tomu s humorem, jsi prostě jednička.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci moc a moc děkuji, vazim si, že ty mé řeči čtete a ještě víc tech, kteří je čtou pravidelne :-) dekuji

      Vymazat
  10. Dostala jsem se ke čtení až teď. Dík za pěkný a poučný článek. Krásné vychytávky.;-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀