30. října 2015

19.díl PL krok za krokem: Vaše první Vánoce!

A zase ty Vánoce. Nechtěla jsem s nimi strašit tak brzy, ale došlo mi, že tento seriál byl a pořád je určen všem, ale hlavně těm, kteří s Project Life letos začali. A tak je tedy pochopitelné, že i Vánoce pro Vás budou letos poprvé. Ráda bych Vám tedy dnes ukázala, že Vánoce, to kouzelné období, můžete zpracovat různým způsobem. Netřeba se držet klasického PL vzoru "kapsa-kartička". A i když jsou Vánoce ještě poměrně daleko, je dobré vědět a vidět, kam můžete své lepení směrovat. Doufám, že se Vám bude příspěvek líbit a snáz si pak vyberete tu svou variantu.


Pokud se chcete držet klasického vzoru a zakládat do velkého alba fotky a kartičky, máte na výběr především spoustu barevných variant pro Vaše Vánoce.

Mé loňské Vánoce byly červeno-zlaté...


...sáhnout ale můžete po typické červeno-zelené...


...z jednoho z mých posledních článků už ale víte, že to jde i v modro-růžové...


...a v neposlední řadě zlato-bílá! S tímhle tedy vedle nešlápnete. "Clean and simple" jako vyšitý. Ladit k této kombinaci budou snad všechny fotky a zlatá je prostě zlatá :-)


Není ale třeba držet se jen klasických Project Life alb. Pokud stíháte anebo milujete Vánoce, rozhodně pro Vás bude zajímavé uchování vzpomínek i jiným způsobem.

December daily

Tento termín označuje zaznamenání Vánoc "den za dnem" ...můžete ho samozřejmě udělat i do Vašich PL alb. Každý den si zaznamenáte to nejdůležitější, můžete doplnit fotkou, případně vložit vstupenky z adventních koncertů a jiné. Každý den označíte číslicí označující den v měsíci dle data a na konci měsíce budete mít záznam z každičkého dne. Je to takový spíš deník, případně denní Project Life. Zní to náročně, ale vlastně ani není. Nezabere to víc času a nemusí ani více místa. Já, aniž bych to věděla, jsem tak trochu Deceber daily udělala v prvním roce mého lepení. 


...dalším krásným příkladem je třeba předpřipravená strana, stačí doplnit journaling a na druhou stranu pak třeba fotografie a máte krásnou a originální dvoustranu...


...a jestli jsou pro Vás Vánoce to nej období v roce, rozhodně zvažte možnost vlastního INSTA (či mini) alba. Už tvoříte Project Life téměř rok a věřte, že INSTA album se bude plnit samo. 


A není nic snazšího, než album z krátkého časového úseku. Na každý den v albu Vám zbude jedna až dvě stránky, což je krásné místo na fotku i popisek a ještě se tu vyřádíte ve zdobení. A abych Vás namlsala, tak tady trocha ukázek :-)

Album můžete polepit nejen zevnitř...

...fantazii se meze nekladou.

Fotky a kartičky můžete vkládat nejen do kapes, ale také mimo ně. Stačí děrovačkou udělat díry a vložit mezi kapsy...

 Nebudete omezeni místem, takže kdo rád fotí, ten si tento způsob opravdu vychutná.





A ať se rozhodnete pro INSTA, minialbum nebo klasické velké, nezapomeňte si užít vánoční zdobení :-) ...to je totiž jen jednou za rok (pokud nedoděláváte zpětně více alb jako já :-D )

Ozdoby si můžete vyrobit  doma. Vystačíte si s nůžkami, pěkným papírem s vánočním motivem, případně nějaký pěkný glitrový bude ozdobám slušet... Pokud vlastníte Big shot, tak se vyřádíte na vločkách, zvonečkách, hvězdách....


...rozhodně nezapomeňte na chrastidlo, protože to k vánočním stránkám podle mě patří a málokam se hodí tak moc, jako právě mezi adventní dny.


 ...Flitry, dřevěné vločky, sobíci,...  


...cokoli je Vám po vkusu, to si užijte!


No já už se táááák těším? A co vy? Jak se v letošní tvorbě vidíte vy?
Krásný zbytek října a "na přečtenou" zase v listopadu.
Míša




10 komentářů:

  1. Míšo, opět nádherné a to počteníčko!!! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné stránky, parádní inspirace pro nadcházející období.

    OdpovědětVymazat
  3. Ač nevytvářím PL, ráda se vždy pokochám tvými články...ani tentokrát vánoční inspirace nezklamala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Olinko, Vánoce jsou bajecne, inspirace všude kam vkrocim :-)

      Vymazat
  4. Míšo, zase parádička..supr článeček.

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasná inspirace. Hodně přemýšlím o December Daily a jeho zapracování do PL je boží :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak to je nádhera. Zatim tvořím Pl podle svého a tak do konce roku vytvářím jako SB album. Vánoce osobně jedu ve stylu bilo-stříbrno-fialové.

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀