9. září 2015

Za dverami ateliéru

Ahoj všetci!

Mnohí sa ma často pýtajú, v akom prostredí tvorím. Dnes nahliadneme do môjho ateliéru.
Fotky som trochu zredukovala, pretože ak by som zverejnila všetky zákutia, v ktorých sú moje materiály, náradia a pomôcky, bolo by to nadlho.
Nečakajte poriadok, aj keď snažím sa dodržať aký-taký systém, aby som mala základné veci vždy poruke. Nakoniec je z toho po 10 minútach chaos, takže ani veľmi nemá zmysel upratovať.
Keď otvorím dvere, vidím toto - farbu a slobodu:



Steny patria lepenkovým výrezom a police sú vyplnené krabicami so šnúrkami, stuhami, washi páskami a textilným materiálom. Šijací stroj je moja zlatá stará Minerva, ktorá mi pomáha robiť tie nepravidelné stehy na projektoch.


Tu oddychujem, prijímam návštevy alebo sa tu hráva môj najmladší syn. Je to sedačka z europaliet s molitanom potiahnutým vrecami od kávy. Taká moja handmade srdcovka. Ak práve prebieha kurz, môžu si tu oddýchnuť a vypiť kávičku aj kreatívne dušičky.


Spreje a niektoré farby skladujem v týchto vintage zásuvkách. Sú vždy na pracovnom stole a sú to prvé farby, po ktorých siahnem pri tvorení.



Najpoužívanejšie washi pásky, textilné pásky a obojstranne lepiace pásky majú miesto v malej drevenej krabičke.



Nožnice, lepidlá, pigmenty, štetce, špachtle a mnoho iného musí byť taktiež na stole - v rôznych zásobníkoch.



Zopár drobností na doplnenie projektov. Rada mám v nich prehľad, preto zásobníky musia byť nízke a s množstvom priehradok. Komponenty zo živice uskladňujem na inom mieste, ktoré som, žiaľ, zabudla nafotiť :)



Biely drevený pracovný stôl mi slúži skôr na drobné prípravy, vyberám tu fotky na layouty, venujem sa blogovaniu a je to aj taký môj motivačný kútik.



Pečiatky môjmu srdcu milé... Aj tak by sa dali nazvať zásuvky s tajným priestorom vovnútri. Všade sú pečiatky, silikónové, gumové na dreve, na pene aj cling, dokonca aj handmade. Verím, že táto zbierka sa bude rozširovať, pretože ja pečiatky jednoducho potrebujem používať v svojej práci ako soľ!


 


Hoci Big Shot nepoužívam často, predsa len sa nájdu projekty, kde sú výrezy skvelým doplnkom a tak táto zázračná mašinka aj so šablónami tiež musí byť vždy poruke.



Pečiatkovacie vankúšiky používam najčastejšie čierne, skladujem ich v drevenej krabici a sú medzi nimi rôzne druhy vrátane pigmentov určených na pečiatkovanie textilu.



Voňavé, s nádherným dizajnom...papierov nikdy nie je dosť. To vám dosvedčí každá scraperka. Každá k nim privoniava, verte tomu! U mňa v ateliéri sú zoradené podľa výrobcov v takýchto drevených stojanoch.



Gelatos a suchý pastel. V originálnych baleniach priamo na stole.



Paper bag mi slúži na papiere, ktoré mám v rolkách a ktoré používam na vytvorenie základov na albumy. Sú tam aj iné veci, ešteže doň poriadne nevidno :)


Na stene visí jedna veľká pravda. Som scrapoholička a som na to hrdá! Tento  plagátik som si priniesla z Katowic a umiestnila medzi moje motivačné fotky a citáty na stene.


Niekedy mi prepne (iste to poznáte) a potrebujem dať svoju energiu a pocity nielen na papier. Tentokrát si to odniesla plocha steny. Farebne aj emocionálne som sa vybláznila. 
Je zaujímavé, že si väčšina ľudí myslí, že mi to maľoval môj najstarší syn (okrem iných vecí robí graffiti), ale pravda je taká, že moja ruka siahala na túto bielu stenu :)


Tu je zopár ďalších drobností - svorky, buttony, flitre, kovové detaily, krúžky, tabuľky a podobne. Na ďalšej foto štetce, špachtle, aplikátory, nožnice, dierkovače.





Sem si vešiam vždy posledné dva layouty, ktoré vytvorím. len tak - pre porovnanie.


Mnoho vecí nie je vidieť, ale sľubujem, že jedného da sa dočkáte aj ukážok skladovania PL kartičiek, výrezov, odstrižkov papiera, razníc, teplovzdušných pištolí, farieb a médií a tak.

Ja sa s vami dnes lúčim, ospravedlňujem sa za zníženú kvalitu fotografií, ale v ateliéri nezvyknem robiť fotky, som závislá viac-menej na umelom osvetlení a tak to nie je ono.

Krásnu stredu vám prajem!






13 komentářů:

  1. Tak to nemá chybu! Parádní pracovna. Závidím ten prostor, ty stojany na papíry...prostě všechno. Úžasné, koukala jsem na to s otevřenou pusou. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tomu se říká KRÁLOVSTVÍ! To je nádhera! Vůbec se Ti nedivím, že v těch vedrech jsi to tam nádherně přežila ;-))

    OdpovědětVymazat
  3. Ráda jsem byla na návštěvě...máš to parádní, velký stůl uprostřed je super!

    OdpovědětVymazat
  4. Júj, nádhera! Som hotová z tých úžasných zákutí ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Janiiii aaaa pomooooc, to je uzasna miestnost....tam by som chceala byt cely den, spat, a citit tu vonu vsetkych drobnosti... parada :)

    OdpovědětVymazat
  6. nádhera, tam sa musí úžasne tvoriť. Tíško závidím. Máš to tam naozaj krásnučké. Nech sa Ti darí.

    OdpovědětVymazat
  7. Taková nádherná a prostorná místnost je jistě sen každé scrapařky! Mě naprosto dorazily věšáky na zdi na výseky a ten úžasný stojan na papíry. Jednoduše úžasná pracovna!! A ty poslední 2 layouty jsou úžasné :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Máš to opravdu pěkné ... úplně všechno .... moc se mi to líbí .... stojan na papíry je super a mě osobně se nejvíce líbí vintage zásuvky, jsou fakt parádní.

    OdpovědětVymazat
  9. Janko, tak nádherný inspirativní prostor je prostě sen! Nemá smysl říkat, co se mi líbí nejvíc - líbí se mi úplně všechno :o) A z fotek přímo sálá Tvá tvořivá energie!!! Děkuji za nahlédnutí...

    OdpovědětVymazat
  10. Ďakujem vám za milé komentáre, veľmi si to vážim :)

    OdpovědětVymazat
  11. Wow! Tomu se říká tvořivé prostředí! Máš to krasné :-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀