16. července 2015

Květiny kam se podívám ...

Dnes mám pro vás připravených pár foteček z toho, jak skladuji své nově nabyté kytičky a také jeden krásný kytičkový projekt - svatební exploding box.
Přiznejte se ... co vy a kytičky? Já jsem třeba nikdy na kytičky moc nebyla. Maximálně jsem si tu a tam objednala pytlíček takových těch kytičkových polotovarů - takových těch "placatých", co můžete různě vrstvit na sebe.
No ale pak jsem objevila kytičky od Prima Marketing a Wild Orchid a byla jsem ztracená :-) Tyto kytičky totiž dostanete v nejrůznějších velikostech, barvách, materiálech, druzích!!! a navíc vypadají jako skutečné!! Vybírat můžete z několika druhů růží, gardénií, magnólií, chrizantém, vlčích máků, tulipánů, ... Zkrátka snad ze všech květinek, na které si vzpomenete. Pokud si nejste jisté, jaké budete potřebovat barvy, tak si pořiďte zásobu bílých kytiček a ty si pak můžete obarvit pomocí sprejů či obyčejných vodovek na požadovanou barvu. A tak jsem si minulý týden "u naší šéfky" vyzvedla svou první velikou objednávku kytiček a jak to tak vidím, tak mám zásobu asi tak na 5 let (uvidím, za jak dlouho budu objednávat nové :)).

Kytičky skladuji zatím provizorně. Takové ty drobné mám v průhledných vysokých krabičkách od bonbónů Lindor (mimochodem už koukám po dalším balení, protože jednak jsou ty bonbóny nadpozemsky dobré a za druhé se mi tyhle pixly na ty kytičky náramně líbí). Doufám, že budou ještě k sehnání. Krásně vidím, které kytičky tam mám a ještě to hezky vypadá. A vidíte, že tam mám ještě zbytky nějakých těch "plochých" kytiček.

Drobné kytičky v průhledných dózách od bonbónů Lindor.
Další kytičky mám v plastové krabici z IKEA, která je původně určena, myslím, jako zásobník na čaje a má hezké 3 přihrádky. Tam se vejde docela dost kytičkových svazků. Mám v každé přihrádce 1 nebo 2 druhy kytiček po cca 25 nebo 50 kusech/květech (podle toho po kolika byly v balení). Fakt je, že jsem musela víko krabičky trochu přimáčknout, aby se zavřelo :-)
Kytičky v krabičce z IKEA.

Takové ty úplně droboulinkaté kytičky mám v malé "kuchyňské" dóze z IKEA a pak v malé plastové krabičce od Doodlebug. Jsou to vesměs bílé nebo krémové kytičky sloužící k případnému dozdobení či obarvení.



Zbytek kytiček (vesměs kytičky v originálních balíčkách) mám prozatím ve velikém sáčku, protože musím koupit další krabici, tam by se mi vešly a kde by se v nich dobře hledalo :-)

V tomto balíku je asi 30 nových balení různých kytiček a lístečků.
A tady už vidíte můj nejnovější projekt, který je kytiček plný. Kolegyně z práce potřebovala originální "krabičku" na darování peněz přátelům ke svatbě. A tak přišel na řadu "exploding box" s dortem, ovšem dort má uvnitř skulinku, kam se sroluje rulička bankovek. Tak snad se bude líbit.
Exploding box v celé jeho kráse.
Na výrobu krabičky jsem použila SB čtvrtky od My Mind's Eye z kolekce Fancy That - konkrétně papíry Pearl, Bridesmaid with Gold a Pearl, Bouquet with Gold. To je ta nádherná svatební kolekce, která je laděná do lososové a zlaté barvy. 


Na internetu najdete veliké množství šablon na výrobu exploding boxů různých druhů a tvarů. Toto je ten nejzákladnější, kdy jsem jako základ zvolila SB čtvrtku 12x12 a jen jsem odstřihla 4 rohové díly o velikosti 4x4.


Dortík je pak slepený z pruhů ustřižených ze SB čtvrtky (počítám si to dle průměru kruhových vyřezávacích šablon - spodní patro je o průměru 7 cm, horní patro je o průměru 4,7 cm - takže vzoreček pro výpočet obvodu kruhu - tedy jak dlouhý budu asi potřebovat ten postranní pruh je: d * π, přičemž d = průměr kruhu a π = 3,14).

Uprostřed dortíku je pak udělaná skulina na srolování bankovek jako svatebního daru. No a dortík samozřejmě ozdobíte dle libosti. Já jsem na dno krabičky nalepila rozetku a dortík jsem ozdobila tekutými perličkami, které vypadají jako zdobení "krémem", stužkou a samozřejmě kytičkami. Kytičky spolehlivě překryjí švy, které vám slepením jednotlivých pater dortu vzniknou.

Víčko krabičky, které drží celou krabičku pohromadě je ozdobené jen jednoduše a nesmí chybět blahopřání k sňatku.
A na závěr mám pro vás takovou mini soutěž. Odpovězte v komentářích správně na otázku "Kolik papírových/látkových kytiček celkem se nachází na tomto exploding boxu - jak na dortíku, tak na víčku?" Ze správných odpovědí vylosuji a v mém úterním článku vyhlásím výherkyni 10 ks kytiček z mé nasbírané květinkové "zahrádky" :-)
Krásný den.




10 komentářů:

  1. Moni, tak to je nadhera!!!!!! nutne, ale opravdu nutne potrebuji ten exploding box! :) jdeme za 14 dni na svatbu a ja nemam NIC! :( mas to krasne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a v čem je problém??? Tak šup šup - to máš za chvilku hotové :D

      Vymazat
  2. Kvetinová krása! Asi to budem musieť tiež pretriediť, mám kvetinky nahádzané v jednom veľkom drevenom boxe, ale po prečítaní dnešného boxu som tento systém skladovania prehodnotila a vezmem si príklad :)

    OdpovědětVymazat
  3. dnešného postu...som mala ny mysli, sorry:)

    OdpovědětVymazat
  4. Paradni, taky bych tento box mela nekdy udelat, ale na svatbu pojedeme asi az za rok, mozna bude do te doby nejaka driv...ja napocitala 15. =)

    OdpovědětVymazat
  5. Je to moc hezké a nápadité, pěkná inspirace do budoucna.. jinak kytičky skladuji také v kuchyňských dózách, ale ta plastová krabička je taky super :-)... a u kytiček jsem se dopočítala také k číslu 15 :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mončo, skvělé uskladnění a ty vysoké dózy od bonbónů jsou super dekorace. Exploding box je úžasný a jak jinak, než detailně a precizně vypracovaný.♥ ♥ Pobavil mě vzoreček na výpočet obvodu.☺

    OdpovědětVymazat
  7. Já skladuji kytičky v zásobních z Ikey, roztříděné podle barev, také jich mám slušnou zásobu, ale v poslední době je moc nepoužívám. Boxík je naprosto dokonalý, moc se ti povedl.

    OdpovědětVymazat
  8. Moni, Tvůj dortíkový exploding box, to je prostě bomba! A nad tím množstvím krásně sladěných kytiček upřímně jásám :o)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀