3. července 2015

Kterak FUSE vyřešil můj problém s fotofiltry a malý dárek k tomu!

Minulý pátek jsme zakončili další trojici dílů našeho seriálu "PL krok za krokem" a dnes je tedy na řadě odpočinek :-). A jelikož jsem již od pondělí na dovolené, připravila jsem si pro Vás ještě jednu ochutnávku výtvorů mého mazlíčka FUSE. S příchodem této věcičky totiž zaplesalo mé srdíčko! Měla jsem a stále mám velké množství fotofiltrů a kartiček, které se mi líbí, ale zabírají mnoho místa, který já nezbytně potřebuji pro journalig, anebo v případě fotofiltrů mi vždy vadilo, že zakryjí fotku, stáhnou ostrost a barevnost a tak mi ležely v šuplíku. Teď již nebudou :-). Pojďte se mrknou, co dalšího FUSE umožňuje.
Fotofiltry, případně kartičky, které zaplní kapsu a seberou tak místo pro text, nyní využiji na plno. Stačí si dát kartičku do samostatné kapsy a pomocí Photo sleeve FUSE ji "přivařit" ke kapse. To je jedna z hlavních funkcí této hračky a s tím i výrobce vkročil na trh. A já si to konečně vyzkoušela také. 


A jak na to?
  1. Kartičku si připravte do samostatné kapsy. Pokud nemáte kapsu daného rozměru, není problém si pomocí FUSE vyrobit kapsu přímo "na míru" ...což jsme si ovšem ukázali v 9.dílu seriálu :-)
  2. Do kapsy vsuňte papír či jinou podložku, abyste si nepoškodili fotku, případně neslepili kapsu úplně. Přeci jen je vhodné zachovat vstup do kapsy...člověk nikdy neví kdy tam najde hrubku, kterou bude chtít opravit, zastrčit ozdůbku apod. ;-) Poté pomocí hrotu s ozubeným kolečkem kapsu "přišijete"
  3. Hotovo - já si již jen na závěr zakulatím rohy, pomocí rohové raznice, ale to už je jen na Vás, jak si kartičku či kapsu dozdobíte.




Fotofoltr, případně vybranou kartičku teď máte v albu, ale nesebrala ani kousek místa pro text. Huráááá :-) Jdu prohrabat svou sbírku takových kartiček a zpětně si je do alba ještě dosadím. Určitě pro ně najdu vhodné místečko.


A protože se blíží oslava narozenin a narození mých holčiček, a já moc ráda balím dárky :-) (asi trošku úchylka, jsem si toho vědoma), vyrobila jsem si pár jmenovek. Jak už víte z mého PL, obě holčičky jsou ještě maličké, ale to nám nebrání v tom, aby dárky po Vánočním stromkem, případně na oslavě, rozdávala má dvouletá dcera. Stejně jako loni totiž dárečky nepopisuji, ale na visačky dávám fotografie. Pod Vánočním stromkem tak Nela poznala, který dárek komu patří a rozdávání se jí moc líbilo. Ani letos tomu nebude jinak.
Tak jen jako inspiraci Vám jednu přináším...fantazii se však meze nekladou a určitě si jich pár originálních vyrobíte i vy.

Jak na to?
  1. Připravte si materiál, který chcete na visačku použít a nezapomeňte na FUSE.
  2. Pomocí ostrého (řezacího) hrotu si kapsu upravíme na požadovaný rozměr. Já si udělala úzkou "nudli" - tak akorát pro fotku.
  3. Z obou stran jsem kapsu pomocí FUSE ořízla. Zároveň se tímto hrotem strany slepí a máte hezky "zapošitou" kapsičku.




  1. Kapsičku jsem naplnila flitry. Nyní přišel čas vyměnit hroty - do ruky beru "svářecí" hrot
  2. Flitry jsem pomocí FUSE zapošila do malé kapsičky a poté jsem zasunula fotku. Opět stačilo přejet pomocí FUSE a další šev je na světě.
  3. Teď už jen naplnit třetí patro pomocí flitrů a znovu "zapošít" s mazlíkem jménem FUSE


A je tu. Visačka hotová za pár minutek a věřím, že po rozbalení dárků v koši neskončí :-). 


  A že nejste balicí typ jako já? Vezměte to jako inspiraci a můžete třeba vyrobit k Vánocům, či jiným příležitostem, veselé záložky do knížek a jiné osobní dárky...takové jsou totiž nejkrásnější. Vás stojí jen čas a ta radost, kterou udělají... moc se těším na inspirace od Vás, tak se nezapomeňte podělit :-).
Mějte se krásně a příští týden "na přečtenou" u 10.dílu našeho/Vašeho seriálu.


3 komentáře:

  1. Míšo, krásné ukázky a opravdu super vychytávky. ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Perfektní...Míšo, Ty jsi úplná kouzelnice. Odolávala jsem a teď už vím, že ten "FUSE" opravdu potřebuju! ;-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀