8. července 2015

Junque gypsy minibook


Riešite zložité životné situácie veštením z kariet? Priznám sa, mám k tomu blízko, a hoci sa to niekomu zdá nepochopiteľné, zavádzajúce alebo aj nezmyselné, ja verím osobnému výkladu kariet. Dostala som sa raz do zvláštnej situácie, kedy slová z úst cigánky neboli len o mojej budúcnosti, ale predovšetkým o mojej minulosti. Stalo sa tak v zahraničí, dotyčná osoba ma absolútne nepoznala a mne behal po chrbte mráz. Verím v rôzne schopnosti človeka. A čo vy?

Ihneď po otvorení balíčka s papiermi Marion Smith (mimochodom patria medzi moje top) som vedela, že príbeh z nich bude o tejto vzácnej žene. A tak vznikla miniknižka, ktorú nosím v kabelke. Veď čo ak by som ju stretla ešte raz? 





Vyrobiť takýto minibook nie je vôbec zložité. Stačí pár malých kúskov lepenky (moja knižka je zložená zo 7 stránok s rozmermi 6x9 cm), pár obrázkov z papiera a lepidlo.

Lepenku som na niektorých stránkachch ozdobne obstrihla, aby vznikol efekt zaujímavého vrstvenia. Snáď sa to podarilo.




Podľa tvaru lepenkových kartičiek som si vystrihla ozdobný papier. Najprv som samotné kartičky (ešte nepolepené papiermi) spojila washi páskou, čím vznikla knižka. Potom stačilo polepiť stránky papiermi so skvelými vzormi a okraje otupovať tušom Distress Ink (odtieň walnut stain).


Niektoré stránky som ešte ozdobila tzv. tajnými vreckami, za ktoré sa dá zastrčiť kartička alebo obrázok.









Využila som aj informačný pásik, ktorý býva súčasťou papiera s názvom kolekcie aj dizajnéra a to tak, že som ním knižku opásala a pásikom je taktiež ozdobená bočná časť knižky.



Papiere Marion Smith sú zakaždým prekvapujúce svojim dizajnom. Obsahujú celistvé vzorované plochy aj plochy rozčlenené na kartičky rôznych rozmerov. Vždy mi vedia vyraziť dych. Tentokrát to bolo grafikou ozdobného vrecúška, ktoré sa dalo vystrihnúť a poskladať. Je ako stvorené na darovanie minibooku. Čo poviete?



Prajem vám krásny deň!



6 komentářů:

  1. Janka, moc krásné! Doposud jsem karty měla v pytlíčku. Ale vnukla jsi mi nápad, že by si zasloužily nějakou tu pěknou krabičku. ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná knížka s příběhem...a ještě k papírům: voní minulostí a tajemstvím, a to doslova :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda to je nádhera!! Tohle já prostě neumím :-) Vintage obdivuji, ale neumím ho :D

    OdpovědětVymazat
  4. To je překrásné! Tvou práci bych někdy moc ráda viděla živě, musí z toho zrak přecházet!

    OdpovědětVymazat
  5. Nádherná práce!!! Ani nemohu uvěřit, že to jsou ,,ty" papíry. A jak píše Olinka, voní minulostí a tajemno přímo sálá. ♥♥♥

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀