10. dubna 2017

Dejte vejce malovaný...

Nedáte-li malovaný, dejte aspoň bílý, slepička vám snese jiný.
Víte, jak to je s bílými vejci. Když je chcete, většinou nejsou.  Ale musím přiznat, že přece jen letos příjemná změna, kam jsem přišla, bílá vejce v obchodě byla. Velikonoce si totiž nedovedu představit bez bílých vajíček. Léta jsem je zdobila voskem, vyškrabováním, slámou, kytičkami i lístečky, ... také jsem drátovala, vyzkoušela jsem snad všechny techniky, abych  nakonec skončila u misky bílých vajíček. A mezi nimi jedno jediné, zdobené.




Letos je vajíčko mixed mediové. Premiéru nemá, v podobném duchu jsem zdobila vejce před více než deseti lety. Vždycky si dám pauzu, nebaví mne se opakovat, ikdyž vždy použiji jiné vzory, jiné materiály  i jinou barevnost.
Za základ jsem zvolila polystyrenové vajíčko a polepila jsem ho krajkami, stužkami i kytičkami různých velikostí i materiálů.



Vše jsem sjednotila dvěma nátěry gessa a po zaschnutí  jsem začala nanášet krakelovací pastu a barvy...štětcem i sprejem (anilinové barvy, Vintage Lindys Stamp Gang, práškové barvy Color Lab) a na závěr patiny. Mezi tím samozřejmě spousta času na schnutí...




A po detailech celé vajíčko z různých úhlů:






K Modrému pondělí tedy namodralé vajíčko. Jaká máte v oblibě vy? A jaké zdobení?
Máte před sebou celý pašijový týden, tak jistě něco originálního stihnete. 
Přeji vám co nejpříjemněji strávené velikonoční svátky.

 



7 komentářů:

  1. Luxusní!!!👏 K tomu nemohu už víc dodat...(brada mi spadla až na zem) ❤ 😍

    OdpovědětVymazat
  2. Wow! Nádhera!To je výzva...supr nápad, úžasné provedení. Olinko s dovolením, také vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky se přikláním k tomu, že je to výzva, originální a neokoukaný nápad a co ocení i koledníci je, že se nerozbije.Ukládám a určitě někdy vyzkouším.

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji :-) ...a až na to schnutí to jde rychle, horkovzdušnou pistoli raději nepoužívám, už jsem si takhle pokazila vánoční ozdoby, protože polystyren rychle reaguje na teplo.

    OdpovědětVymazat
  5. och nádherné! za toto by som vedela vyšibať aj ja :D

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀