20. února 2017

Rychlovka

Občas se stane, že na poslední chvíli musím něco vytvořit...ne pro sebe, ale pro někoho jiného. Pomalu si nestačím promyslet jaký vzít papír a jaké pomůcky. Je pravda, že ikdyž mám času dost, ve finále to vyjde nastejno...často tvořím na poslední chvíli :-). Tak pěkně od začátku: čekalo mne přání k narozeninám, které mělo mít kapsičku na peníze.



A protože včera bylo pozdě, zalovila jsem do hromádky čtvrtek, vykoukla na mne sada Timekeeper, zbytek papíru Antique Emporium byl postačující svým formátem. K tomu pár nezbytností: gesso, akvarelové a práškové barvy, nějaká papírová kytka a hřebíček, o kterých se už říká, že patří minulosti :-)


Vzor měl dostatečně silný námět, ale zdál se mi hodně výrazný a přece jen, chtěla jsem tam mít nějakou ruční práci. Natřela jsem ledabyle gesso, po zaschnutí ještě vzor přes Timíkovu šablonu, pár tahů akvarelovými barvami, sadou Decadent Pies a skvrnky práškovými barvami...ty mám poslední dobou moc ráda. Žádné míchání s vodou, jen lehce posypat a přestříknout, krásný efekt vznikne sám.



Chtěla jsem ještě nějaký zajímavý detail, vystupující místa jsem přetřela štětečkem transparentní krakelovací pastou.



Dvě papírové kytičky jsem navrstvila, trochu pomačkala, spojila hřebíčkem a kolem středu dobarvila.


Předávané peníze jsou vloženy do kapsičky uvnitř...je to jen pruh papíru nalepený oboustrannou páskou ze tří stran. Aby se přání samo nerozevřelo, jistí ho omotaný provázek.


Pár kamínků, na závěr ještě přestříknutí bílým Vintage sprejem. Stáhne barevnost a přidá další texturu.



Z kolekce Timekeeper jsem ukázala už třetí projekt, chtěla jsem dát odkazy i na ty minulé, ale musím přiznat, že jsem neměla nervy na hledání...sahají až do července 2015. Uvědomila jsem si, jak přesné by měly být štítky na vyhledávání...mám co napravovat :-)


5 komentářů:

  1. Krásne vintage blahoprianie ❤

    OdpovědětVymazat
  2. Móóóc hezké přání a opět ty super detaily! ❤

    OdpovědětVymazat
  3. Na poslední chvíli a jak sis vyhrála...výsledek rozhodně nepůsobí dojmem časového presu.

    OdpovědětVymazat
  4. Jen tak nahonem? No to mne podrž. Líbí se mi, jak jsi tuvýraznou barevnost utlumila.

    OdpovědětVymazat
  5. Díky, :-) odpoledne jsem se dozvěděla a druhý den jsem měla předat...většinu práce odvedl papír, proto jsem po něm sáhla, ale stejně mně to nedalo. Takže osvědčené vrstvy gessem a barvami...

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀