17. června 2016

Chytrá aplikace pro jiný a originální Project Life!

Ten kdo svůj Project Life dělá nebo se o něj alespoň zajímá už určitě ví, že je na trhu jeden hodně šikovný pomocník. Jmenuje se Project Life App a jde o autorskou aplikaci do chytrých telefonů, která pochází od samotné matičky Project Life - Becky Higgins. Od dubna letošního roku je dostupná i chytrým telefonům s operačním systémem Android a myslím si, že si své fanoušky rozhodně najde! Tenhle post můžete brát jako další do řady seriálu PL krok za krokem a já ho tam s radostí přidávám jako díl číslo 25.


Pro chytrou aplikaci je cesta snadná. Stačí zavítat do Google store (Obchod play) , kde běžně aplikace stahujete a tuhle vychytávku stáhnout za poplatek 89Kč - možná se s časem bude měnit.
Já si ji stáhla hned v dubnu a pár kousků jsem v ní vyzkoušela. Pro Vás dnes ukázka toho, co od aplikace můžete čekat.

V první řadě - ano, aplikace je pouze v anglickém jazyce, nicméně jazyk vůbec potřebovat nebudete. Aplikace je dokonale intuitivní a zvládnete v ní překvapivě fůru věcí. V řadě druhé, kdo nemá na Project Life čas, fotí hlavně mobile, ukládá fotky do dropboxu, nechce tahat na dovču věci na tvorbu klasika alba, tohle je úžasná věcička!

Po otevření aplikace se na Vás vyvalí tohle krásné kolo. Je rozdělené na čtvrtiny jako mé oblíbené frgály a podle šipek na obrázku vidíte, co vše aplikace nabízí. Tak hezky krok za krokem.





Kolážujte v mobilu!


Není třeba používat jen fotky v mobilu, můžete je přetáhnout libovolně do mobilu, nově též spárovat s dropboxem a mít tak přístup ke všem svým fotkám. Stejně jako v klasických programech si tady můžete vytvořit vlastní koláže.

Vyberete si z přednastavených šablon, do nich pak jen šoupnete fotky kliknutím na dané pole v koláži. Jak facka! Jakože jednoduché :-D.



Vlastní knihovna


Další částí úvodního frgálu je Vaše osobní knihovna. V té najdete jednak své rozpracované stránky, pak také ty hotové. 


Důležitou součástí jsou PL kartičky! Bez nich by to přeci nešlo. Ty najdete v knihovně také a máte je rozdělené na ty VAŠE (My kits). Jsou to na úplném začátku ty, které Becky věnovala všem gratis:


Midnight Edition
Kraft edition
Capture Life Themed Cards
Teacher Appreciation Themed Cards
School Themed Cards
Strawberry Edition



Poslední částí knihovny je More kits - zde si můžete zakoupit další kartičky. Jsou tam úplně všechny edice, které od Becky vyšly v papírové podobě. Cenově se pohybují 30Kč za starší kolekce a 60Kč za ty současné. Takže poměrně lidovka na to, že je pak můžete libovolně používat a nikdy Vám nedojdou.


Vytvoř stránku


Třetí čtvrtina frgálu Vám umožní vytvořit svou stránku. Hned v úvodu si můžete vybrat design plastových kapes neboli rozložení fotek a kartiček na stránce. Je jich tam vážně hooodně, takže konečně můžete zkusit i atypické kapsy. Opět sledujte tu finanční úsporu. Já vím, že většina z nás to dělá právě kvůli tomu nedigitálnímu, ale kdo nechce do tohoto koníčka vrazit 90% svých úspor, tohle řešení určitě je.

Vyberete si tedy design, pak barvu pozadí a jakmile kliknete na některé pole stránky, objeví se Vám možnost vložit fotku a vložit kartičku. Vyberete si a pokud zvolíte kartičku, aplikace Vás automaticky hodí do Vaší knihovny, kde stačí vybrat kartičku. Další výhoda této aplikace je pro ty, kteří mají pocit, že jim nikdy nebude nic ladit. Tady si můžete se stránkou hrát, posouvat, měnit ...a nic Vás nestojí ani ztrátu materiálu ani času.


Na kartičky Vám aplikace samozřejmě umožní též psát text, takže si můžete vytvořit naprosto plnohodnotné stránky. Vím, prožitek z lepení a nocí nad albem je skvělý, ale ve výsledku to všichni dělají ze stejného důvodu - uchovat vzpomínky na to nejkrásnější - na zážitky z minulosti.


Kdo má rád clean and simple styl, nebude mít stránka z aplikace daleko do Vašich ideálů. Barevně si ji můžete upravit podle sebe, klidně nafrkat všude světlounké kartičky a máte ji tu. Stránku vytvořenou právě Project Life aplikací.


Jak se Vám líbí? Svůj účel jednou splní maximálně a já nápadu s aplikací tleskám. Nějaký čas fungovala jen pro Apple systém a troufám si říct, že díky tomu se k nám dostává už mnohem chytřejší verze, než která začínala tehdy na Applu.



K čemu digitální Project Life?


A teď si asi říkáte, k čemu mi jako bude, že si udělám stránku v mobilu? No, možností je víc a rozhodně nemusí zůstat v telefonu. V Americe jsou již scrapařky, které svůj Project Life dělají jen takto. A že to jde a výsledek je úžasný se můžete podívat sami.

Vytiskni a založ


Stránku, kterou vytvoříte, si můžete nechat vytisknout v rozměru 30*30cm a založit do velkých plastových kapes a následně i do alba. Neřešíte kapsy. Jasně, můžete koupit kapsy v jednotlivých designech, pak velkou fotku nařezat a zašoupat do jednotlivých kapes. Tady už se dostáváme i k hybridnímu PL, kdy takto zastrkané kartičky ještě mírně dozdobíte a máte něco na pomezí digitálního a klasického Project Life v albu.


Vytvoř originální Project Life knihu


Co se ale hodně líbí mně a přijde mi to naprosto geniální je rodinná kniha. Za každý rok života pak máte jednu knihu, nádherně si je vyrovnáte do knihovny a do jedné police se Vám vejde celý život. Nestálo Vás to extra peněz, vzpomínky jsou zachované a toho času co se ušetří :-D. Znovu ale říkám, nesmíte být závislé na lepení jako já :-D.



Jednotlivé stránky si ukládáte a na konci roku si otevřete libovolný progámek na tvorbu fotoknihy, nafrkáte to tam a dáte vyrobit. "Voalá" je tam, Vaše roční rodinná kniha.

Tímhle stylem by se dala udělat i kniha pro miminko. Není důležité kolik toho do ní chcete dát, klidně od narození do 18 let, tady místo neřešíte! Děťátku pak v osmnácti sbalíte uzlík s tvarohovou buchtou a krajícem chleba, do podpaží vyfasuje svou knížku a alou :-D.


Někdo si možná řekne, že to přeci nebude kvalitní. Samozřejmě taky záleží, co do toho dáváte za fotky, ale mrkněte sami. Tady vidíte srovnání stránky od paní, která dříve dělala digitální project life, ale patlala se s tím ve photoshopu. Myslím, že i jí se ulevilo a teď jí to jde hezky od ruky. 


Navíc můžete dělat stránku i online (vlastně offline :-) ) na dovolené a pak si to doma vyvolat nebo nechat vyrobit fotoknížku přímo z dovolené. I to je možné. Kombinovat svůj klasický PL a na významné události ten digitální.


Co na to říkáte? Rovnou prosím odpůrce chytrých mobilů, aby se zdrželi komentářů :-D Tahle aplikace počítá s tím, že ho prostě máte a máte ho rádi. A ač jsem 100% zastánce klasického Project Life, líbí se mi ta tvárnost a ta spousta možností co se dá vymyslet. Ne ne, nenajala si mě Becky na propagaci :-)


Suma sumárum


Výhody:
rychlé - v apliaci to je vážně frk frk
levné - nesporná výhoda...myslím, že když nechci investovat do PL moc, je leší tohle než strohý klasický PL
účelné - jednoznačně
možnost vyrobit Project Life fotoknihu - to se mi líbí moc!
vhodné pro všechny mobilní fotiče

Nevýhody
neukojí Vaši lepící závislost
pokud fotíte lepším foťákem, jste nuceni fotky přetahovat nebo párovat s dropboxem
kartičky, které se dají koupit jsou jen od BH, nelze od jiné firmy ani značky
pro mě určitě text psaný počítačem - mám ráda psaní vlastním ruka-fontem, je to osobní a líbí se mi víc než počítačové písmo



Mějte se krásně a brzy zase "na přečtenou".

  






7 komentářů:

  1. Míšo, super článek!!!! Aplikaci jsem na Google play viděla, ale zatím nestáhla. Ale časem to určitě udělám, myslím, že je to super věcička. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Parádně jsi to zpracovala, děkuji ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Jelikož mám iPhone, tak už mám aplikaci dlouhou dobu staženou, ale nějak jsem jí nepřišla na chuť. Rozhodně je to ideální varianta pro ty, co mají na PL málo času .... (že by pro mě???!!!!) :) Ale zatím si nedokážu představit stránku nebo PL stránku, aniž bych si jí osobně nevymazlila :) Třeba na to ale taky dojde :)

    OdpovědětVymazat
  4. Článek mne zaujal a kdybych měla chytrý telefon, asi bych do toho určitě šla, ikdyž nedělám PL...kniha by byla fajn :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tohle asi bude přesně pro mě, takže možná nakonec s tím PL přeci jen začnu. :-D Míšo, díky za tip!

    OdpovědětVymazat
  6. tak na tu foto knihu, je to fakt super, a taky když ležíš někde u vody a svrbí tě ruce,tak alespoň ta aplikace, vuaaaa

    OdpovědětVymazat
  7. Mně se to moc líbí, i když klasický PL má prostě své kouzlo. Spíš přemýšlím, je někde možnost nechat si vlasně vyvolat fotoknihu rozměr 30x30? Zatím jsem na to nikde nenarazila.

    Děkuji za radu :-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀