12. května 2016

Shabby Chic notýsek s mentolovou stužkou

...před nedávnem se mi dostal do rukou vázací stroj a konečně jsem měla možnost ho otestovat... Jelikož ho mám zapůjčený, tak se budu muset rychle vyřádit a následující dny budu pravděpodobně děrovat všechno, co uvidím. Vyrážení dírek je skvělý relax, jsou tak krásné a kulaťoučké a děrování jde samo. Tak jsem se pustila do výroby notýsku. A nebyla bych to já, kdybych nerecyklovala nějaký dávno odložený materiál. Na řadu tedy přišel karton a hlavně různé listy zbytkového linkovaného papíru, který jsem měla v hromádce možná ještě od mých školních let :)
Pokud se potřebujete smysluplně zbavit hromádky papírů, výroba notýsků a sešitků je úplně ideální.
A tady už je návod:
Z kartonu jsem si vystřihla přední a zadní díl notesu, velikost jsem zvolila 10,5 × 14 cm. Zbytkové papíry do nitra notesu jsem nařezala na formát 10 × 13,5 cm. Nachystala jsem si i 2 kusy tvrdého bílého papíru na vnitřní strany desek (také o formátu 10 × 13,5 cm). A začala jsem postupně dávat deskám nový kabátek. Na vrchní stranu kartonu jsem nalepila scrapbookovou čtvrtku Shabby Chic Stone Flower. Ustřihla jsem si 2 kusy rozměru 13 × 16 cm, aby mi zůstalo dostatek místa na zahnutí papíru na druhou stranu. 

Z vnitřní strany desek jsem do středu nalepila mentolovou stužku na obě části desek, tak aby se notýsek dal zavázat a pak jsem na desky včetně stužky přilepila bílý tvrdý papír. Tím jsem stužku ještě zafixovala, aby se opravdu nepohla a později nevytrhla.

Následovalo zdobení vrchní strany. Jako první jsem místy nanesla bílé gesso, na něj jsem narazítkovala starý text a ornament polštářkem Distress Ink (odstínem peacock feathers).Krásně ladí k mentolové stužce ;).

Pak jsem nalepila kousek bílé krajky a pomocí šablony jsem nanesla 2 různé texturovací pasty. Použila jsem Texturovací pastu White Sand, která obsahuje hrubší kousky, ale po vyschnutí je průhledná a krásně lesklá a pak Modeling Paste Opaque Matte, která je průsvitně mléčná a matná. Obě texturovací pasty jsou součástí sady na mixed media
Pak jsem vše vysušila pistolí a procvakla jsem dírky, nalepila jsem list (vytvořený ze samotvrdnoucí hmoty) pomocí Finnabair Heavy body gelu. Pak jsem už jen akvarelkami ledabyle obarvila části krajky a vytvořila jsem spoustu cákanců. Ještě jsem decentně dozdobila enamelkami.

Měla jsem nachystanou spirálu z kalendáře (měla jsem v úmyslu další recyklaci...) a pak také kroužkovou vazbu, ale ... Jedna byla moc malá a druhou jsem nedokázala pomocí vazače secvaknout (ještě jsem pořádně nenastudovala návod), takže jsem mírně zaimprovizovala a vazbu jsem sešila ručně stejnou mentolovou stužkou. 
Zezadu jsem ji zavázala na uzel, aby se nerozešila a je HOTOVO :)

Kdyby někoho zajímalo, kolik listů notes obsahuje, tak to vím zcela přesně, ... je jich nepočítaně :D

Použitý materiál z e-shopu ScrapArt:
Heavy Gesso bílé
Finnabair Heavy body gel

8 komentářů:

  1. Opět super, barevná kombinace je přesně můj styl. Moc pěkný notes i článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten je parádní a skvělé barvičky! 👍😊

    OdpovědětVymazat
  3. Skvelý mixed media kúsok Sonička! A úžasné farbičky ❤

    OdpovědětVymazat
  4. Ok, je krásnej.... jen dotaz... kdyz je to svazany tou stuzkou... jak moc dobre se obraci listy papiru uvnitr ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S obracením listů nemám problém, samozřejmě je to o trochu obtížnější než pokud vyvazujeme kroužkovou vazbou (a listy jsou tak zcela "navolno"), ale záleží také na tom, jak moc utáhneme stuhu (doporučuji neutahovat)...

      Vymazat
  5. Teda Soni to je super. A ty barvy jsou uzasne. Vůbec se Red trefuje celý DT do tehle super barev :-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀