22. dubna 2016

Velikonoce na Toulcově dvoře

To se to občas vážně sejde :-D. Vítejte u mého pátečního tvořivého čtení. Po úterním článku designerky Monči už jste určitě všichni "watercolor profíci", ale já měla tuto dvoustranu již na plánu a na jiné téma už času není. Takže snad Vás nebudu nudit, když Vás pozvu na naše Velikonoční pondělí pod taktovkou vodovek. Podobná technika, ale výsledek jiný. Jako bonus jedna třicítková stránka. Má vůbec první pomocí vodovek.



V letošním albu mám ještě poměrně dost mezer, ale co už je na papíře, jsou naše Velikonoce. Pondělí jsme s rodinou trávili ne úplně tradičně, ale ony ty svátky v centru Prahy prostě nejsou zrovna nejklasičtější. Oželeli jsme tedy pomlázku a vypravili se za zvířátky. A dobře jsme udělali. Toulcův dvůr patřil v pondělí jen nám. Bylo božsky a my si to skvěle užili. Ano,možná i kvůli tomu jsem jednomu dni věnovala celou dvoustranu a po dlouhé době i se svými kartičkami.


A proč jsem vzala k ruce vodovky? Nedělám to běžně, ale TY BARVY! Chtěla jsem vykouzlit něco, co nám v albu otevře oči, z čeho prostě bude dýchat JARO. A já mám obrovskou radost, protože i když nafotit to prostě nejde, tahle dvoustrana je naživo tak moc pozitivní a naprosto vystihuje pocity z celého dne ve dvoře.

Pár fotek se povedlo a po delší době i jedna společná mých holek, takže byla jasným tipem pro velkou stránku. No a když vodovky, tak tedy vodovky. Vše jsem se snažila ladit do odstínů žluté a zelené. Jak se vyhýbám oranžové a potkáte ji u mě jen na podzim, žlutou a zelenou zase jen na jaře. Jindy s nimi prostě neumím a k fotkám mi to prostě neladí.


Pro zájemce i trocha postupu. Nejprve jsem si na stránku přiložila fotku do míst, kde bude nalepena, rohy jsem si naznačila obyč tužkou a pak pomocí vodových barev a tlustého štětce vytvořila barevné mapy, které jsem hned sušila horkovzdušnou pistolí. Po vysušení jsem udělala štětcem i nějaký ten zelený cákanec a znovu vysouším pistolí. Papír se mi jemně zkroutil, ale žádná tragédie.


Na suchý podklad jsem pak lepila zbytek. Dřevěný výsek s nápisem "today", pár milovaných enamelek v růžové, abych propojila fotku s podkladem a pod fotku jsem vlepila ještě dekorační lepící pásku.


A protože jaro je prostě samá květina, vůně a motýlci, nemohli chybět ani na mé stránce. Zvolila jsem jen nenápadné bílé, aby projekt barevně "neztěžkl", ale abych to jaro na papír co nejvíce přenesla.

¨

Ale nezapomínejme, že dělám především Projekct Life. Takže nesmí chybět stránka v plastové kapse. Vzala jsem k ruce obyčejné kartičky, které jsem pomocí vodových barev upravila pro další práci.


Na takové kartičky jsem pak nejčastěji lepila další fotky. Než budete nápis na podklad razítkovat, přesvědčte se, že je podklad opravdu suchý. Pro jistotu jsem použila archival ink. 


No a jelikož i na velké stránce najdete dýhové ozdoby, musely jít i do kapes, aby bylo vidět, že stránky k sobě prostě patří. Tahle část jara, kdy vše kvete, na každém kroku potkáte sakury a třešně, tu já miluju a moc jsem ji chtěla do alba dostat. Nikdy na ni nezbylo místo, protože všechno místo na fotky zabraly děti. Letos ne a konečně došlo i na přírodu, která byla na Toulcáku naprosto parádní. Takže jedná má třešňová s "adventure" dýhováním:


Naše Velikonoce byly prostě suprové. A nemyslete si, doma výzdoba byla, dokonce jsme i malovali vajíčka a povídali si o Velikonocích, ale o tom zase někdy jindy, protože i k tomu se v nějakém tom příspěvku zase dostanu :-).


Jak jste prožili Velikonoce vy? Koledujete, malujete, políváte vodou? Jsem ale zvědavá, že?
Tak "na přečtenou" zase za týden :-) Těším se na všechny.




7 komentářů:

  1. Míšo,ta třicítková stránka je naprosto boží!Za mě palec nahoru a vodovky z šuplíku ;) Udělat to správně "odfláknuté" pozadí je ale vždycky to nejtěžší...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káti mockrát děkuji :-). To použití vodovek na třicítce si fakt moc líbí. Jen zkusím příště zvolit akvarelky i Primy, protože klasicke vodovky se mažou. Ale ono to v té plastové kapse je vlastně jedno. Moc se mi líbí ty barvy, jak je to fakt optimistické :-)

      Vymazat
  2. Úžasná jarná stránka! Krása ❤

    OdpovědětVymazat
  3. Míšo nádherné ,,vodovkování"....třicítková stránka je super a o počtení 😏 ani nemluvě. 😍 👏

    OdpovědětVymazat
  4. Mně se hrozně líbí, jak to máš svěží. Žlutozelená je bomba! A také děkuji za tip na program s dětmi. 😊

    OdpovědětVymazat
  5. V dubnové sketch jsem také používala tu jutu, je super, že?
    Stránka moc pěkná, odlehčená, motýlci ala Tereasa Collins jsou skvělé, myslím, že všichni teď budeme motýlkový :-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀