21. dubna 2016

Papírová krajka "na sladko"

Tak jsem se snažila udělat trochu pořádek v materiálu... Porovnala jsem několik papírů, razítek, výseků z papíru a různých odstřižků a nakonec jsem to vzdala. Dokonalý pořádek na svém pracovišti asi nikdy mít nebudu,... Ale do ruky jsem vzala papírové krajky a rozhodla jsem se je "uklidit použitím".
Dnešní inspiraci tedy vkládám s použitím papírové krajky, pomocí které jsem vytvořila slaďoučká přání k narození miminka.
Nejprve jsem použila jen část papírové krajky a na ni naskládala různé květinky a ozdoby a ty jsem pak nalepila na připravený podklad, vytvořený ze dvou různých papírů v růžových tónech s okraji obstřiženými ozdobnými nůžkami. Trochu luxusu opět dodala zlacená pruhovaná washi páska a tekuté enamelky. Použila jsem také výsek (rámeček), který je součástí sady papírů KaiserCraft. Ještě jsem zavěsila přívěsek s nožičkami a přivázala ho pomocí provázku twin duo.


Další přání jsem vytvořila s papírovou krajkou a rozhodla jsem se ji pořádně vybarvit. K tomu mi posloužily opět úžasné akvarelky (k zakoupení jsou ještě sady Decadent Pies a The Classics). Podkladový papír s motýlky jsem si vybrala ze sady papírů Santoro Mirabelle, nalepila jsem na něj puntíčkovou washi pásku, otiskla jsem textové razítko, nabarvené pomocí distress Inků v odstínech Wild honey, Ripe persimmon a Seedless preserves. Pak jsem mírně přetřela část akrylovou bílou barvou a okraje přání jsem ručně obšila. S šicím strojem by to šlo určitě rychleji, ale jelikož ten se v mé domácnosti nenachází, pomocí kružítka jsem po lajně propíchala dírky a u televize jsem večer prošívala papír. Pak jsem vše už jen slepila dohromady a dozdobila.

Poslední holčičí přání jsem udělala velmi jednoduché. Papírová krajka je použitá celá a nalepena je na obšitý proužkovaný podkladový papír. Na ni jsem nalepila vybarvený kruh a výsek kočárku.

A aby to klučíkům nebylo líto, udělala jsem ještě jedno obdobné přání "domodra".




7 komentářů:

  1. Krásné!!! Přáníčka jsou parádní a před ručním šitím klobouk dolů 👏

    OdpovědětVymazat
  2. Soni, rozkošné pohľadnice, krásny efekt s papierovou krajkou ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Papírové krajky miluju - používám je snad všude. A takhle obarvená vypadá úžasně!! Díky za tip, Soňko ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Kouzelné a ty rozetky aaaach :-)

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀