3. března 2015

Transparentní oboustranná kartička

Dnes mám pro vás návod na velmi jednoduchou a přitom efektní DIY kartičku do vašeho PL. Nikde není řečeno, že se musíte ve svém PL striktně držet jen papíru ... Dnes totiž budeme vyrábět kartičky z PVC/transparentní fólie. A vyrobíme si hned dvě - jednu zimní (pro ty, co ještě dohánějí zimní stránky :-)) a jednu jarní ... protože jaro už nám klepe na vrátka.




Tak pojďme na to ...
 

Budeme potřebovat:

  • kartičku(y) z transparentní/PVC fólie o velikosti 3x4 (případně si můžete vyrobit kartičku o velikosti 4x6),
  • zakulacovač rohů,
  • lepidlo Glossy Accents (které není na fotce :-)) a
  • různé elementy, kterými budeme kartičky zdobit (výběr nechám zcela na vás).
A pozor, vše na ozdobu potřebujete vlastně dvakrát, protože budeme zdobit z obou stran. Já jsem dělala obě strany kartičky stejné, ale můžete třeba udělat každou stranu do jiné barvy. Kartička totiž bude vidět hned ve dvou týdnech a tak může být každá strana sladěná do barev daného týdne. Do svého alba jsem dělala jednu "zimní" kartičku a jednu "jarní" kartičku.

Na ozdobení jsem zvolila barevné papíry, vyřezávací šablony, washi pásky, dřevěné, korkové a papírové výseky, enamelky a další věcičky.


Nejprve si u kartiček zakulatíme rohy (není nezbytně nutné, pokud ve svém PL rohy nezakulacujete). Dále jsem si vyřízla na BigShotu z připravenýcch scrabookových papírů vždy  po dvou kusech okrajových závorek, ošmudlala jsem jim okraje a nalepila jsem je z obou stran na kartičky.

Nyní zdobíte dle svého vkusu. A vždy lepíte stejnou ozdobu z obou stran tak, aby byly jednotlivé ozdoby v zákrytu a žádná nevyčnívala zpoza té druhé. A až budete s kartičkou spokojení, máte hotovo.
Tady již vidíte hotovou mojí zimní kartičku ...
... a tady je pak kartička s jarní tématikou. A úplně jedno, jestli to bude "fill-in" kartička nebo journalingová kartička. Zkrátka kartičku si můžete vyrobit zcela podle vašeho vkusu a možností. A těch je opravdu nepřeberně :-)
Doufám, že vám vnesu do vašeho PL trochu "vzdušnosti" a už se moc těším, až se nám se svými transparentními kartičkami pochlubíte třeba na Facebooku.
Tvořme s úsměvem!

4 komentáře:

  1. Jééé, ty jsou super!!! Myslím, že nejen v PL, ale i na stránky a do deníků se budou skvěle hodit. Mončo, skvělý nápad! Moc se mi líbí! ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělé! Kartičky z folie vypadají tak jemně a vzdušně... Super nápad!

    OdpovědětVymazat
  3. Parádní kartička, moc se ti povedla!

    OdpovědětVymazat

♥ 💕 ❤ 💖 💛 🎂 ☕ 🍸 🍷
🌷 🌼 🌹 🌻
💣 👏 👍✊ ✌
😍 😊 😏 😂 😋 😵 😒 😇 😈
😻 😺 😼 🙀 😿 🙀