27. března 2019

Lotosy v zlatej pene...

Prajem krásnu stredu všetkým priaznivcom blogu ;-)
Dnes by som Vám rada ukázala môj posledný mixed media počin, plátno 40 x 40 cm s abstraktnými lotosovými kvetinami...


Použila som a vrstvila rôzne médiá - biele a čierne gesso, textúrovacie pasty, drobný piesok, 3D Gloss Gelakrylové farby, zlaté vločky...
Kvetiny som znázornila pomocou špachtlí, acrylky a gesso som nanášala taktiež sčasti špachtlami, kde tu penovými hubkami a štetcom...







Prajem krásny deň!


25. března 2019

Velikonoční přáníčkový shaker

Když jsem vyřezávala vajíčka na přípravu velikonočních přáníček v podobě visaček, napadlo mne, že hned využiji i okrajové papíry a vytvořím přáníčka s chrastidlem.
Shaker - chrastidlo je zajímavou a přitom na výrobu jednoduchou ozdobou každého projektu.


20. března 2019

Flower Power - novinky...

Tentokrát som sa nechala uniesť novinkami a trošku som testovala akrylové farbičky...


http://www.scrap-art.cz/zbozi/akrylove-barvy-home-decor-chalk-paint-P17173/

Nové akrylky majú nielen krásne balenie, sú ekologicky šetrné a bezolovnaté! 
V ponuke nájdete prekrásne matné, sýte odtienie, majú vysoké krytie a veľmi dobrú konzistenciu... Ich využitie je pomerne rozsiahle - pri rôznych mixed media technikách, art journalingu, vhodné na pretretie, dotvorenie a povrchovú úpravu rôznych materiálií, zdobenie všakovakých dekorácií a pod. Okrem toho ich je možné primiešavať, kombinovať a vrstviť s inými médiami...

Na plátno pomerne malých rozmerov (17,5 x 24 cm) som špachtľou vytvorila abstraktné kvetiny. Farbičky som trošku navzájom premiešala (s pridaním bielej) a naniesla viacero vrstiev na jednotlivé lupene. Nič náročné, cieľom bolo testovanie sýtosti a konzistencie akryliek. No a zistenie na záver - bude nutné doobjednať viacero nových odtieňov ;-) 





 V súvislosti s mixed media technikami si jednoznačne obhliadnite naskladnené novinky:
http://www.scrap-art.cz/kategorie/sablony-masky-C72/0
Masky/šablóny
http://www.scrap-art.cz/kategorie/papirove-vyseky-chipboard-C46/0
Výseky/Chipboards

http://www.scrap-art.cz/kategorie/zdobici-prasky-C82/0
Zdobiacie prášky, trblietky...

http://www.scrap-art.cz/kategorie/pasty-reliefni-a-jine-C165/0
Gesso, pasty a médiá...




 Prajem krásny deň!





18. března 2019

Hody, hody doprovody

Hody, hody doprovody,,
já jsem malý zajíček,
utíkal jsem podle vody, 
nesl kopu vajíček

13. března 2019

Jednoduchý mini zápisníček "Perfectly Imperfect" ❤

V dnešnom príspevku opäť mini knižočka/zápisníček.


 Tentokrát rýchlo, jednoducho, nekomplikovane...
Prípad určite každej z nás - čas tlačí, včera bolo neskoro a potrebujeme malú pozornosť, popr. darček niekomu blízkemu. 
Keďže budúca majiteľka si rada a neustále niečo zaznamenáva, tak som sa rozhodla pre "kabelkový" notesík o veľkosti 14,5 x 14,5 cm. 
Obálka z kartónu, oba diely obalené v čiernom cardstocku, na povrchu vzorovaný papier, zdobenie strohé, bez kvetín a 3D elementov - do kabelky prakticky, len papierové výrezy, lepenkové výrezy a zopár enameliek ;-)
Vo vnútri kraft papier a hárky s linajkami, zdobenie minimálne. Pomedzi hárky vsunuté kraft mini obálky a na poslednú strane zvnútra som pridala papierové vrecko. 
Zápisníček som zviazala pomocou zutter strojčeka, no ak by nebol po ruke, veľmi vhodnou alternatívou by boli kovové krúžky...












Prajem krásny deň!

11. března 2019

Viva Las Vegas

Nebudu oslavovat Las Vegas, ale ...Viva Las VegaStamps!
Synek letěl pracovně do Las Vegas. Hned se mi začaly v hlavě rojit myšlenky, do kterých scrapobchodů bych já ve Vegas zašla. Seznam byl dlouhý, ale poslat tam někoho jiného? Po pár dnech jsem vystřízlivěla, přece jen jsem netušila, kolik volného času bude mít. Na prvním místě totiž byl právě razítkový magaráj, v něm je ovšem otevřeno jen mezi desátou a čtvrtou odpolední...a na zazvonění. Poslala jsem mail s nějakými tipy, co se mi líbí (a v rozrušení jsem úplně zapomněla na Banksyho), bylo to spíš inspirační, ale hlavně: co by mu cvrnklo o nos...takové tři oříšky pro Popelku.
Tím jsem to vypustila z hlavy. Po čtrnácti dnech došel mail s fotkami z obchodu i s hromádkou zakoupených razítek...a taky s výtkou, že kdybych si do obchodu napsala předem, byly by i plata s razítky, takhle už by to pán nestihl.
Ale i tak jsem byla celá natěšená, až budu mít razítka v ruce.


6. března 2019

Obálkový junk journál pre maminku...

Moja najnovšia junk journál knižočka je zhotovená z obálok. Tentokrát som zvolila biele kancelárske obálky o rozmere 23 x 11,5 cm. Za obeť nepadla žiadna nová papierová kolekcia, opäť boli využité zbytky...
Ako podklad stránok užšie pásy papierov, ktoré sa nahromadili po tvorbe vianočných pozdravov a mini albumov. Len na cover tejto knižočky bol použitý papier zhruba vo veľkosti listovej obálky.
Využitie znova našli papierové kúsky a papierové ozdoby všakovakého druhu. Jemný kontrast a zároveň ozdobu po okrajoch skvelo učinili washi pásky v čierno-bielych vzoroch...
Každú dvojstránku som sa snažila zjednotiť a zdobiť v rovnakom duchu. Zámerne som však volila vintage kúsky, nakoľko je to obľúbený štýl mojej maminky a obálkový junk journal je vyrobený pre ňu k jej blížiacemu sa sviatku.
❤❤❤












Prajem krásny deň!


4. března 2019

Acetát: 3 v 1

V hlavní roli dnes bude opět acetátová fólie...a 3 v 1 proto, že na tepluvzdornou fólii jsem využila rovnou tři techniky.